23948sdkhjf

Danskere køber engelsk solpark for 175 mio. kr.

Nordic Solar Energy A/S har netop afsluttet købet af en 13,1 MW stor solpark i England. Selskabets femte solpark øger værdien af aktiverne til næsten en halv mia. kr. og den samlede portefølje af solenergiproduktion mere end fordobles til i alt 24,3 MW.
Mens der er uro og panik på aktiemarkederne i Europa, har en dansk solfond fundet en sikker vej til stabile afkast. Selskabet Nordic Solar Energy A/S ejer og driver solcelleanlæg i Tyskland, Spanien, Italien og Belgien og har netop landet selskabets største investering i endnu en stor solpark. Der er tale om en 175 mio. kroners stor investering i ’Folly Farm solpark’ tæt ved London i England. Solparken yder 13,1 MW og vil give en god, fast tarif i 20 år.

- Med solparken i England er vi nu repræsenteret i fem EU-lande og med en ekstra valuta. Det giver en risikospredning i investeringen, som ingen andre danske udbydere kan tilbyde. Samtidig får vi et fornuftigt og stabilt afkast. Det glæder vi os ekstra meget over i disse i øvrigt meget turbulente tider på aktiemarkederne, siger Nikolaj Hoff, direktør i Nordic Solar Energy.

Lang vej men sikker havn
Investeringen i Folly Farm er kommet i stand i samarbejde med den engelske udvikler Hazel Capital, som har stået for opførelsen af parken, mens finansieringen er sket i samarbejde med Triodos Bank.
Det har været en lang og krævende proces at komme igennem med handlen i England, som er kendt for et tungt bureaukrati, der komplicerer processen. Især har det været kompliceret at sikre en 18-årig uopsigelig bankfinansiering på 100 mio. kr.

- Men når du først er i land med din investering i England, er du landet i en tryg havn i et konservativt og stabilt marked. Så selvom vejen ind på markedet er lang og kringlet, er det det hele værd, siger Nikolaj Hoff.

Den 1. april i år lukkede muligheden for en attraktiv tilskudsordning, og det lykkedes Nordic Solar Energy at komme med, så omsætningen er defineret de næste 20 år frem. Det er danske Neas, der håndterer salget af el, hvor selskabet løbende låser el-prisen fast i en treårig periode.

Nordic Solar Energy åbner i slutningen af august for tegning af aktier og har fortsat ambitioner om at vokse gennem opkøb af driftssikre og højtydende solenergianlæg i EU.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Makeen Energy fejlfinder og sælger via metaverset
Godsejerpar har kæmpet indædt mod vindmøller - nu er et endnu større projekt dukket op
Offshore-koncern vender millionunderskud til overskud
Efter bonusfest: Energibranchen vil sikre loft
Gaslager vil opbevare brint
Grumt syn i solcellepark: Dyrenes Beskyttelse advarer mod faldgruber ved får i solcelleparker
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.109