23948sdkhjf

Stigning i salget af solcelleanlæg

Sådan lyder det fra Bolind og Munk Energy, der denne uge indvier et 2.000 kvadratmeter stort solcelleanlæg i København.
Det bliver overborgmester i København Frank Jensen, der står i spidsen, når Bolind, Danmarks største fælles indkøbsforening for boligorganisationer, og solenergivirksomheden, Munk Energy på onsdag indvier det 2.000 kvadratmeter store solcelleanlæg på toppen af Grønjordskollegiet på Amager.

Og ifølge Bolind og Munk Energy bliver det ikke det sidste anlæg på toppen af et kollegie eller et boligselskab. Parterne oplever nemlig en markant stigning i salget af netop denne type solcelleanlæg.

Ny solcellelov åbner op for støtteordning
Siden den ny solcellelov trådte i kraft i februar 2015 kan det nu betale sig for kollegier og boligselskaber at investere i solcelleanlæg. Sådan lyder det fra adm. direktør for Bolind, Jens Christian Milo.

-­ Som gruppe er kollegier nogle store elforbrugere, da de ofte er hjemme hele dagen, og deres strømforbrug bliver afregnet pr. time. Med solcelleanlæg kan de producere deres egen strøm og kollektivt spare penge på elregningen, siger han.

Han bakkes op af Andreas Nyeboe Munk, adm. direktør i Munk Energy.

-­ Nu hvor den nye støtteordning er på plads, ser vi en markant stigning i salget af solcelleanlæg til kollegier og boligselskaber, siger han.

Sparer en halv million kroner om året
Så snart Frank Jensen har indviet kollegiets solcelleanlæg, og det begynder at suge solens stråler til sig, kan de studerende nyde godt af investeringen. Beboerne på Grønjordskollegiet kommer til at spare en halv million kroner om året på deres elforbrug. Med 1000 beboere vil hvert lejemål få en besparelse på omkring 500 kr. pr. år.

Københavns overborgmester Frank Jensen støtter op om initiativet af flere årsager.

-­ Med solcellepaneler på Grønjordskollegiet slår vi to fluer med ét smæk. De studerende får billigere el, og den grønne energiform spiller godt ind i Københavns ambition om at være den første CO2-­neutrale hovedstad i 2025. Jeg synes, det er et fantastisk initiativ, og jeg håber, at vi vil komme til at se mange flere af den slags miljørigtige, innovative løsninger, siger han.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.188