23948sdkhjf

Obama-udspil godt nyt for dansk energi-eksport

Mere effektive kulkraftværker og overgangen til mere klimavenlige energiformer i USA kan blive en guldgrube for danske eksportører af grønne og sorte energiteknolgier.
Mandag lancerede præsident Barack Obama et klimaudspil, der indeholder en udfasning af kul og en overgang til mere klimavenlige energiformer, hvilket kan få stor betydning for de danske energivirksomheder, skriver dagbladet Børsen.

Energiplanen står dog overfor en række udfordringer af både politisk og juridisk karakter inden den bliver en realitet, men Anders Stouge, underdirektør i Dansk Energi påpeger at lykkes det Obama at få planen igennem, så er det godt nyt for de danske energivirksomheder – både de sorte og de grønne.

Af planen fremgår det, at de amerikanske kraftværker skal reducere deres CO2-udslip med 32 procent i 2030. Dermed udfases kullene ikke helt i første omgang.

- Tværtimod bliver der stillet krav om mere effektive kulkraftværker, og det er også et felt, som vi er gode til i Danmark, understreger Anders Stouge, der endnu ikke vil sætte tal på, hvor meget Obamas initiativ i kroner og ører vil betyde for Danmark.

Også energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt glæder sig over udmeldingen fra Obama og vurderer, at de danske virksomheder vil få nye muligheder i USA.

Konsekvenserne af Obamas plan sås bl.a. i Danmark, hvor Vestas mandag var blandt de mest stigende C20-aktier.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094