23948sdkhjf

Tesla og Energinord indgår samarbejde på vindmøllestrøm

Tesla og Energinord vil med en ny aftale sikre at alle Teslas superchargere så vidt muligt leverer vindmøllestrøm til Tesla-ejerne i Danmark.
En nyligt indgået aftale mellem Tesla og Energinord gør, at Tesla-ejere i Danmark nu kan tanke miljørigtig strøm produceret af Energinords 2,3 MW vindmølle i Lyngdrup lige nord for Aalborg.

At Energinord kan indgå en aftale med Tesla om levering af ren vindmøllestrøm skyldes købsbeviser fra EnergiDanmark.

- Når man køber vindmøllestrøm af Energinord skal vi altid kunne dokumentere at strømmen kommer fra egen mølle eller vindmøller der er under 2 år gamle. Denne dokumentation sker i form af købsbeviser fra EnergiDanmark. Skulle vi komme i den situation at der bliver brugt mere strøm end det vores mølle kan levere, har vi indgået en aftale med ”nabo-møllen”, hvilket betyder at vi kan købe ind via deres møller. Alt dette sker også gennem EnergiDanmark og skal også kunne dokumenteres, skriver Energinord til Energy Supply.

1000 MW-timer via superchargeren
Tesla har i dag otte supercharger-stationer rundt omkring i landet og alene i 2015 har Energinord leveret omkring 1.000 megawatt-timer vedvarende energi til danske og udenlandske Teslaer, hvilket svarer til, at der allerede er kørt 5.000.000 millioner CO2-neutrale kilometer på kryds og tværs af Danmark.

Tesla i Danmark har haft mere end 20.000 opladninger i sit Superchargernetværk i 2015 – et netværk man gerne ser udvidet betragteligt.

- Vi vil rigtig gerne udvide i Danmark, men desværre er der så stor usikkerhed om rammebetingelserne fremadrettet, at vi bliver nødt til at afvente. Heldigvis er Danmark ret godt dækket, når det kommer til muligheden for at oplade via vores Supechargere, lyder det fra Tesla.

Supercharger-ladning udgør kun en del af Tesla-ejerenes samlede strømforbrug, og samlet har den danske Model S-flåde kørt næsten ti millioner kilometer, hvor også ladning hjemme og på offentlige ladestandere genererer store CO2-besparelser.

I tråd med målsætning
Aftalen mellem Tesla og Energinord betyder, at den 100 procent grønne vindmøllestrøm i Supercharger-netværket har sparet atmosfæren for mere end 600 ton CO2 alene i 2015. Derfor vækker aftalen også glæde hos Energinord.

- Som energivirksomhed har vi et særligt medansvar i forhold til, hvordan vores forbrug påvirker jordens klima og miljø. Ikke kun nationalt, men også internationalt. Derfor har vi en vigtig opgave i at påvirke virksomheder og forbrugere i retning mod vedvarende alternativer og et lavere forbrug. Aftalen med Tesla er således en godt eksempel på, hvordan vores målsætning bliver til virkelighed, siger Anders Thomsen fra Energinord.
Kommenter artiklen (3)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093