23948sdkhjf

LS Stålmontage finder nyt ben i gaskedelløsning

- Vi har fundet et nyt ben at stå på, lyder det fra bestyrelsesformanden hos LS Stålmontage, efter man på bare 56 dage har designet, fremstillet og leveret en containerbaseret gaskedelløsning til 14 sjællandske gartnerier.
Containerbaserede kedelløsninger er ikke nogen ny opgave for LS Stålmontage, der netop har leveret en 2 MW containerbaseret gaskedelløsning til Gartnernes Varmeforsyning i Vemmedrup ApS.

Man har nemlig tidligere løst en tilsvarende opgave for olieselskaber på Prøvestenen, men med gartneriopgaven har man alligevel taget hul på et helt nyt kapitel af virksomhedens historie.

- Opgaven på Prøvestenen løste vi ved at købe løsningen i udlandet. Den her gang har vi lavet det hele fra bunden. Fra ordren kom i hus til anlægget var udviklet, fremstillet og installeret i Vemmedrup gik der 56 dage, fortæller bestyrelsesformand hos LS Stålmontage Kåre Vagner og tilføjer:

- Vi tror, vi har fundet et nyt ben at stå på. Vi ved det ikke, men vi vil prøve, understreger han.

Ny løsning - nyt samarbejde
At man i første forsøg har kunnet levere så godt et stykke arbejde på forholdsvis kort tid skyldes ifølge bestyrelsesformanden et godt netværk.

- Jeg spurgte mig lidt omkring ude i branchen – om der var nogen der kunne lave den her slags. Og hos Viessmann og Isoplus var man straks interesserede, og så var anlægget næsten en realitet. Samtidig hentede vi også en del viden hos Lillegaard Teknik, som er specialister i netop gartnerier, fortæller han og tilføjer:

- Det er faktisk gået så godt, at Viessmann sidenhen har spurgt om vi vil lave lignende løsninger sammen med dem. Så vi håber at få arbejdet standardiseret sammen med dem og Isoplus.

Fremstillet på husmandsmaner
Kedelanlægget er som nævnt allerede koblet på det allerede eksisterende varmeanlæg hos Gartneriernes Varmecentral i Vemmedrup ikke langt fra den fabrikshal, hvor containeren er fremstillet.

- Vi har lavet det grundlæggende på stedet - i Glostrup. Sådan lidt på husmandsmaner, men skræddersyet efter kundens behov, fortæller Kåre Vagner og forklarer:

- Containeren har vi lavet som et lille kedelhus, derefter har vi kørt den ud på stedet, og trukket naturgas hen til den. Det eksisterende anlæg, som gaskedelanlægget er koblet på, har ikke været stoppet under installationen.

Kedlens varmeydelse er 2 MW i grundlast og kan alene dække gartneriernes varmebehov, ikke mindst fordi den valgte løsning - med direkte tilkoblet røggasvarmeveksler - forbedrer kedelanlæggets virkningsgrad med ca 7 %.

Fra pilotprojekt til forretning
Med pilotprojektet i Vemmedrup frisk i erindring og med en betydelig portion lyst til mere, må man hos LS Stålmontage også se tilbage på de 56 dages projektudvikling og vurdere forløbet.

- Det er gået rigtig godt. Vi har måske ændret lidt på et par rør inde i containeren i løbet af perioden. Så svært er det heller ikke. Men planlægningen kan vi nok blive bedre til og så skal vi være bedre til at lave varmeberegninger, men med Isoplus og Viessmann ombord er vi godt på vej, slutter Kåre Vagner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094