23948sdkhjf

Sunmark Solutions og Arcon Solar fusionerer

Arcon Solar og Sunmark Solutions lægges sammen og bliver til Arcon-Sunmark. Målet er yderligere vækst.
Med overtagelsen af Sunmark Solutions, der nu bliver en del af Arcon Solar, er en potentiel sværvægter inden for solvarmeanlæg i storskala født. Bag sammenlægningen er VKR Holding, der i forvejen ejer Arcon Solar. Arcon Solar med base i Skørping i Nordjylland er vokset markant de seneste år via fokus primært på store solvarmeanlæg til fjernvarmeværker i Danmark og de tysktalende lande. Sunmark Solutions har egne fabrikker i Marstal og i Vietnam og har primært fokus på det internationale marked og ikke mindst Sydamerika, hvortil virksomheden leverer solvarmeanlæg til procesvarme inden for eksempelvis mineindustrien. Det sammenlagte selskab er navngivet til Arcon-Sunmark.

- Vi vurderer, at de to selskaber komplementerer hinanden perfekt, både hvad angår spidskompetencer, produktion og salgsmæssigt fokus. Begge har unikke kompetencer og mange års erfaring med at udvikle og etablere solvarmeanlæg i storskala. Vi har derfor store forventninger til, hvad Arcon-Sunmark kan præstere, siger Torben Sørensen, koncerndirektør i VKR Holding med ansvar for termisk sol og bestyrelsesformand i Arcon-Sunmark.

Søren Elisiussen, den nuværende adm. direktør for Arcon Solar, bliver adm. direktør for Arcon-Sunmark, mens Hans Grydehøj, stifter og hidtidig ejer af Sunmark Solutions, bliver international salgsdirektør med særligt ansvar for løsninger til industrielle processer. Hovedkvarteret vil fortsat være i Skørping, men aktiviteterne og kompetencerne i Marstal fastholdes. Her er der i øjeblikket 10 ansatte.

Større produktionskapacitet er nødvendig for øget vækst
Arcon Solars succesfulde år med væsentlige vækstrater betyder, at man inden for et par år kunne stå med en kapacitetsudfordring. Sunmark Solutions’ fabrik i Vietnam har i øjeblikket 45 ansatte, men når der er store internationale projekter mere end fordobles dette antal. Fabrikkens medarbejdere har stor erfaring med produktion af solfangere og kan derfor fra dag ét indgå som en væsentlig del af Arcon-Sunmarks samlede produktionskapacitet.

- Vi har lagt en ambitiøs vækstplan og for at indfri denne, har vi et fundamentalt behov for øget kapacitet og med samme kvalitetsmål som i dag. Fabrikken i Skørping skal understøtte væksten i Danmark og Europa, mens fabrikken i Vietnam skal understøtte den globale vækst. Derfor bliver den nye fabrik et vigtigt aktiv fremadrettet, ikke mindst i forhold til nye spændende internationale markeder, siger Søren Elisiussen, adm. direktør i Arcon-Sunmark.

International pipeline skal realiseres
Sunmark Solutions har de senere år lagt hovedparten af deres fokus på det internationale marked for solvarmeanlæg til produktion af procesvarme. Bedst kendte eksempel er et anlæg til kobberminen Minera Gaby i Chile, der blev opført i 2013, og som er på 39.300 m2. Sunmark Solutions’ pipeline indeholder flere store projekter, men i forfølgelsen af den internationale vækst, ser Sunmark Solutions det som en nødvendighed med et stærkt finansielt bagland.

- Sammen med Arcon Solar og med VKR Holding som ejer har vi nu det rette set-up til at realisere vores internationale ambitioner. Vores pipeline er meget lovende, og jeg er især på medarbejdernes vegne glad for, at Arcon-Sunmark er blevet til virkelighed, siger Hans Grydehøj, international salgsdirektør i Arcon-Sunmark med særligt ansvar for løsninger til industrielle processer.

SolarCAP afvikles
VKR Holdings datterselskab SolarCAP, som har været det operative holdingselskab for termisk solar, afvikles nu, mens Arcon-Sunmark vil være et datterselskab direkte under VKR Holding. SolarCAP’s ejerandele i selskaber med fokus på solvarmeanlæg til private boliger i Indien (EMMVEE 50%), USA (Heliodyne 100%), Østrig (GREENoneTEC 50%) og General Solar Systems (SONNENKRAFT 100%) er blevet frasolgt i løbet af 2014. Nu fokuseres der udelukkende på det betydelige potentiale inden for solvarmeanlæg i storskala.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109