23948sdkhjf

Norske Statnett får grønt lys til søkabler til Tyskland og England

Det norske olie- og energidepartement har netop givet Statnett tilladelse til at etablere to nye jævnstrømskabler fra Norge til henholdsvis Tyskland og England.
Det oplyser Statnett i en pressemeddelelse.

- Det er glædeligt, at departementet nu har givet licens til de planlagte søkabler til Tyskland og Storbritannien. Dette er et vigtigt skridt i retningen mod at kunne realisere de to projekter som planlagt, siger koncerndirektør i norske Statnett, Håkon Borgen, og forsætter:

- De to nye forbindelser vil være en vigtig del af næste generations energisystem og bidrage til en øget forsyningssikkerhed og øget værdiskabning i Norge. De vil også danne grundlaget for en øget udnyttelse af vedvarende energi og dermed bidrage til at nå klimamålene i Norge og vores partnerlande.

Forbindelsen, der går under navnet NordLink, skal efter planen være klar til brug i 2018. Statnett kommer til at eje 50 procent af forbindelsen, mens en konstellation af netselskabet TenneT og den tyske investeringsbank KfW ejer de øvrige 50 procent. Det undersøiske kabel får en kapacitet på 1400 MW.

- Vi vil nu gå videre med planlægningen af projektet. Der foregår forhandlinger med leverandører og arbejdes med at få afklaring på spørgsmål om reguleringer og gensidige licenser på tysk og britisk side. Vi arbejder på at få dette på plads i tide, således at vi kan træffe investeringsbeslutningen som planlagt, siger Håkon Borgen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079