23948sdkhjf

Danske Commodities leverer rekordresultat

Danske Commodities leverer i 2013 sit bedste resultat nogensinde. Regnskabsåret har budt på en kundevækst på 70 procent, udvidelse af organisationen samt store investeringer i nye it-systemer.
Danske Commodities, der sidste forår var nomineret som ’Kriseknuser’ på Energy Supply, stormer forsat derudad. Arhus-virksomheden har i dag fremlagt årsregnskab for 2013 – et regnskab, der vidner om en rekordhøj aktivitet og store investeringer i fremtiden. Desuden lancerer Danske Commodities nu en ny treårig strategi, der skal bane vejen for fremtidig vækst.

Virksomhedens bruttoresultat landede i 2013 på 685 mio. kr., hvilket er en stigning på 48 procent i forhold til 2012, og samtidig voksede driftsresultatet med 13 procent til 308 mio. kr.

Selskabets el-handel steg perioden med 47 procent, mens gas og andre handelsaktiviteter steg med 75 procent. Danske Commodities havde i året 337 handelsdage med overskud, hvilket ifølge virksomheden selv er udtryk for en robust forretningsmodel og effektiv risikostyring.

Kunderne strømmer ind
Antallet af kunder og modparter rundede for Danske Commodities 550 i 2013, hvilket svarer til en stigning på hele 70 procent. Tilsvarende steg de aktiverne indenfor vedvarende og traditionel energiproduktion, som Danske Commodities håndterer i Tyskland og Skandinavien med 84 procent til 4100 MW ved udgangen af 2013. Det gør ifølge Danske Commodities virksomheden til en markedsledende leverandør af ’Direktvermarktung’ til producenter af vedvarende energi i Tyskland.

- Vi har i 2013 opnået vores hidtil bedste resultat samtidig med, at vi har styrket vores organisation med dygtige medarbejdere og foretaget betydelige it-investeringer. Dermed har vi opbygget en stærk platform for fremtidens vækst og er i stand til at imødekomme behovet fra vores kunder, siger Torben Nordal Clausen, der er administrerende direktør for Danske Commodities.

- EU’s mål om 20 procent vedvarende energi i 2020 skaber øget volatilitet i de europæiske energimarkeder, og dermed også en stigende efterspørgsel efter vores løsninger til håndtering af de store prisudsving. Vi tilbyder vores viden og omdanner volatilitet til muligheder for vores kunder, fortsætter han.

2013 bød på store investeringer
I 2013 lancerede Danske Commodities en række nye produkter, der skal skabe værdi for kunderne. Blandt de nye løsninger er dynamisk aktivforvaltning, et balancehåndterings-produkt i Tyskland, redskaber til optimering af gaslagre og værktøjer til markedsadgang for kunderne. Danske Commodities har i 2013 investeret 112 mio. kr. i it-systemer og infrastruktur.

- Med investeringerne, der alle er selvfinansieret, har vi styrket Danske Commodities inden for særligt it, risikohåndtering & compliance – og ikke mindst kundehåndtering. Områder, som er afgørende for vores konkurrencekraft, siger Torben Nordal Clausen.

Danske Commodities etablerede sig ligeledes på to nye markeder i 2013, Bosnien-Hercegovina og Kosovo, og udvidede deres kontorer i Hamborg og Tyrkiet med henblik på at være tættere på kunder og lokale markeder.

Ny strategi skal bane vejen for fortsat vækst
2013 markerede afslutningen på Danske Commodities strategi, Passion for Energy. Virksomheden tager i 2014 hul på en ny vækstperiode med en ny treårig strategi.

- Investeringerne i vores forretning baner vejen for vores nye strategi, More Passion for Energy, som blandt andet sigter mod at øge de kunderelaterede aktiviteter. Dette skal dels ske gennem et skarpt fokus på at skabe mere forretning i vores nuværende 33 markeder, dels via konsolidering og optimal udnyttelse af vores ressourcer, forklarer Torben Nordal Clausen og fortsætter:

- I 2014 vil vi fortsætte med at investere i vores markeder, skabe innovative og værdiskabende løsninger til vores kunder og høste udbyttet af vores stærke platform. Jeg er overbevist om, at Danske Commodities med vores markedsposition og finansielle stilling er godt rustet til fremtiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078