23948sdkhjf

Trefor køber European Wind Investment

Energikoncernen Trefor har per 1. januar 2014 overtaget det fulde ejerskab af det grønne investeringsselskab European Wind Investment A/S (EWII).
Trefor var i forvejen hoved- og majoritetsaktionær i EWII med en aktieandel på 67,69 procent, og den fulde overtagelse af selskabet er gennemført efter et frivilligt købstilbud til de øvrige aktionærer.

Trefor startede EWII op sammen med EgnsINVEST i 2009, og EWII har i dag en markedsværdi på ca. 500 mio. kroner.

- Overtagelsen af EWII er et fornuftigt forretningsmæssigt skridt. Selskabet er i god udvikling og vækst med idriftsættelse af to nye vindmølleparker i Sverige i 2013. Derudover er vindenergi et forretningsområde, der er en vigtig del af vores strategi og i direkte balance med klimavenlige energiproduktionsløsninger, og der er fremadrettet en god indtjening i dette område. Endvidere er Trefor så økonomisk solidt et selskab, at vi som eneejere er i stand til at finansiere en udbygning af EWII med flere vindmøller på en mere fordelagtig måde, end hvis det er igennem et delt ejerskab, siger Knud Steen Larsen bestyrelsesformand for EWII og adm. direktør i Trefor.

EWII har vindmølleparker i Danmark, Sverige og Tyskland og rådede ved årsskiftet over en samlet kapacitet på 76 MW.

EWII indgår fremover som et datterselskab i Trefor A/S og vil være et forretningsområde på lige fod med Trefors øvrige forretningsområder. Ny direktør for EWII A/S er Chris Dahlerup, der tillige er direktør for Trefor Energi.

Læs også: Trefor får ny energidirektør

- Der er en god synergi mellem EWII og Trefors øvrige forretningsområder, og vi får nu udvidet adgang til et grønt elprodukt til de kunder, der efterspørger det, ligesom vi opnår miljøcertifikater, som er en del af det arbejdsområde, som Trefor Energi beskæftiger sig med, siger Knud Steen Larsen og fortsætter:

- Vi tager således ansvar for udbygning af den vedvarende energi og reducerer CO2-udslippet til atmosfæren.

Trefor har overtaget alle managementaftaler fra EgnsINVEST, og koncernen har fået tilført tre medarbejdere med stærke kompetencer inden for drift, udvikling og modning af vindmølleparker. Det oplyser Trefor.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078