23948sdkhjf

Journalist modtager PlanEnergis Grønne Pris

Jørgen Steen Nielsen modtager PlanEnergis Grønne pris på 50.000 kroner i forbindelse med firmaets 30 års jubilæum som markeres i Skørping.
PlanEnergis Grønne Pris uddeles cirka hvert andet år som en udviklings- og motivationspris til enkeltpersoner, grupper eller organisationer, der på nyskabende og forbilledlig vis arbejder for at fremme anvendelsen af ressourcebesparende og miljøbevarende systemer. Det skriver Planenergi i en pressmeddelelse.

Jørgen Steen Nielsen har nu i snart en menneskealder som en af ganske få journalister stædigt, og med stort engagement, fastholdt en løbende debat og oplysning om effekten på klimaet grundet vores fortsatte uhæmmede forbrug af fossile brændsler. Han har omhyggeligt læst og kommenteret alle rapporter om diverse undersøgelser af effekterne på klimaet. Det er vist mere end de fleste har overkommet, inkl. selv garvede folk i energibevægelsen.

Pengene doneret til Somalia
På den måde har han i nu snart 25 år holdt os ajour med forskernes resultater – og klimaskeptikernes synspunkter. Han har samtidig forholdt sig til nødvendigheden af at gennemføre en betydelig omstilling af samfundet og vores måde at forvalte naturmiljøet på.

På det seneste har han været en af hovedkræfterne bag kampagnen ”Den Store Omstilling” som efter hans mening må komme fra græsrødderne. Hans oplevelse er den, at politikerne ikke tør tage de nødvendige beslutninger, og heller ikke kan se ud over det nuværende system.

Efter at have gransket universet af mindre, trængende og fornuftige bæredygtighedsprojekter har Jørgen Steen Nielsen besluttet sig for at videregive prisen til Somali Fair Fishing. Det er et lille dansk bistandsprojekt som er sat i søen for at hjælpe somaliere, der ellers kunne være blevet pirater, til en fornyet levevej som bæredygtige fiskere. Prisen vil her kunne gøre en mærkbar forskel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.133