23948sdkhjf

Kinesere investerer milliarder i monopæl-produktion ved siden af Siemens Gamesa-fabrik

Tilbage i 2019 købte kinesiske Titan Wind Energy det konkursramte Ambau i den tyske by Cuxhaven med henblik på at gå ind på markedet for offshore-fundamenter.

Nu har Titan Wind Energy så besluttet at investere knap 300 mio. euro (2,2 mia. kr.) i en helt ny produktion af monopæle på fabrikken i Cuxhaven. Det oplyser selskabet på sin Linkedin-profil.

Produktionen skal være klar til opskalering i 2025, hvor man vil kunne producere monopæle med en diameter på op til 14 meter, en længde på op til 140 meter og en vægt på op til 3.500 tons.

Når fabrikken er i fuld drift vil den beskæftige 600 medarbejdere og have en kapacitet på mere end 500.000 tons årligt

- Titan er fast besluttet på at være en del af løsningen for at nå det globale netto nul-mål. Dagens investeringsbeslutning for Titan Wind Energy GmbH i Cuxhaven er et vigtigt skridt i vores langsigtede globale offshore vindudvidelsesstrategi. Offshore vindenergi står over for udfordringen med begrænset forsyningskædekapacitet. I samarbejde med vores fremtidige kunder sætter vi kursen for at nå de nuværende mål, siger Junxu Yan, grundlægger og CEO hos Titan Group.

Titan Wind Energys fabrik ligger kun et stenkast fra Siemens Gamesas produktion af offshore-møller i Cuxhaven.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.594