23948sdkhjf

Dna fra vandlopper og sjældne svampe kan revolutionere brændstofproduktion

Forskere fra Aarhus Universitet har opdaget gærceller, der kan gøre brændstof fra alger og planteaffald rentabelt.
Muligheden har været der i mange år. At omdanne alger og planteaffald til bioethanol, men måden krævede både høje temperaturer, kraftigt tryk og kostbare enzymer. Nu har forskere opdaget en langt mere rentabel måde at danne ethanol på. Og det kræver genmodificerede gærceller, der udvindes fra sjældne skovsvampe og vandlopper. Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

- Når du i dag står med en liter bioethanol i hånden, så har du allerede brugt mere end halvdelen af energien på at fremstille den, siger John Nieland, lektor ved Aarhus Universitet.

Kostbart i dag
I dag har udvinding af bioethanol fra alger svære kommercielle vilkår i konkurrencen mod de fossile brændstoffer, fordi processen er afhængig af dyrt fremstillede enzymer.

Men hvis det lykkes forskerne at få succes med metoden uden for laboratoriet i en industriel skala, så kan det for alvor sætte skub i en kommerciel produktion af biobrændstoffer.

- Metoden kan være med til at skabe et langt mere bæredygtigt grundlag for at udnytte naturens resurser til energiformål i fremtiden, spår John Nieland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125