23948sdkhjf

Her er den tredje nominerede til Fjernvarmeprisen 2023

Din Forsyning er på baggrund af deres innovative og fremtidsskuende fjernvarmeprojekt “Fremtidens Fjernvarme” nomineret til Fjernvarmeprisen 2023.

- Vi er selvfølgelig utroligt beærede over at blive nomineret til den her pris, fordi det jo er den største anerkendelse man kan få indenfor den danske fjernvarmebranche, og at blive anerkendt på et tidspunkt hvor fjernvarmen er så innovativ, og langt i sin udvikling er en stor ære, siger forretningsudviklingschef hos Din Forsyning, Claus A. Nielsen i en pressemeddelelse. 

Et mix af grønne teknologier

Projektet “Fremtidens Fjernvarme” introducerer et mix af flere grønne teknologier som erstatning for det kulfyrede kraftvarmevarmeværk; gaskedler, biooliekedler, elkedel, biomassekedel og ikke mindst verdens største havvandsvarmepumpe på 70 MW med CO2 som kølemiddel. Alt sammen bygget til at kunne yde balanceydelser til nettet. Dertil kommer et nyt distributionscenter med differentierede udpumpningstemperaturer til fire individuelle fjernvarmenet.

- Vi er stolte over vores projekt, fordi vi har været i stand til at bevise, at vi i stedet for at lave store investeringer i kraftvarme kan fremme elektrificering med brug af store, kollektive varmepumper, siger forretningsudviklingschef hos Din Forsyning, Claus A. Nielsen.

For at få lov til at starte projektet, skulle selskabet først blive løst af kraftvarmekravet – hvilket lykkedes som et af de første selskaber i de centrale områder. Det vil bane vejen for andre varmeproducenter med grønne ambitioner.

DIN Forsyning er nomineret til Fjernvarmeprisen 2023

Videns –og erfaringsdeling er et ansvar

Din Forsyning har med deres projekt tiltrukket meget opmærksomhed fra resten af branchen. Her er det – udover besøg fra øvrige fjernvarmeselskaber i Danmark – også blevet til interesse og besøg fra blandt andet Finland, Estland, Kina, Canada og Litauen, mens der også har været studerende fra det amerikanske MIT Universitet på besøg for et oplæg om varmepumper.

- Når man påtager sig et udviklingsprojekt som ”Fremtidens Fjernvarme”, påtager man sig også et formidlingsansvar, hvor resultater og erfaringer deles. Igennem det sidste år har DIN Forsyning oplevet en stadigt stigende interesse. Både forsyningsselskaber og uddannelsesinstitutioner i ind- og udland har været på besøg eller har fået besøg. Din Forsyning og Esbjerg er også blevet brugt som case i den tyske debat om grøn omstilling, fortæller Claus A. Nielsen.

Med projektet støtter Din Forsyning Esbjergs mål om at blive CO2-neutral med et projekt, der viser at hvis man tænker fjernvarme og sektorkobling rigtigt, kan man komme rigtig langt i den grønne omstilling.

De nominerede til Fjernvarmeprisen 2023

Der er i alt tre nominerede til Fjernvarmeprisen 2023, som overrækkes på Landsmøde 2023 den 26. oktober.

Fjernvarmeprisen 2023

Hvert år gives Fjernvarmeprisen i forbindelse med Landsmødet til en aktør, meningsdanner eller andre, som har udmærket sig inden for fjernvarme- og forsyningssektoren og den grønne omstilling – det kan være et varmeselskab eller en virksomhed.

Kilde: Dansk Fjernvarme

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094