23948sdkhjf

Grundige undersøgelser før vedtagelse af vindmølleprojekter

I marts, april og maj har to debatoplæg om vindmøller ved Nybøl og Kastrup Enge været i høring. Der foregår stadig et forberedende arbejde, før Haderslev Byråd skal træffe beslutning om projekterne.
De kommentarer, som borgerne gav i forbindelse med forårets høringer, bliver nu brugt, når Haderslev Kommune udarbejder kommuneplantillæg, lokalplan samt miljørapport for begge områder.

- Der kommer ikke vindmøller op lige foreløbig. Først skal vi have lavet forslag til tillæg til kommuneplanen samt forslag til lokalplaner. Derudover skal der laves VVM-redegørelser og miljøvurderinger, der kigger på de miljømæssige konsekvenser af vindmøller i de udvalgte områder. Alle disse ting er nødvendige, for at vi som politikere kan få et ordentligt beslutningsgrundlag, inden vi giver tilladelse til opsætning af vindmøller, siger H.P. Geil, formand for Udvalget for Plan og Miljø.

En længere sagsgang
Materialet forventes at være klar til politisk behandling i slutningen af året. Først skal det i Udvalget for Plan og Miljø, dernæst Økonomiudvalget og til sidst byrådet.

Derefter bliver planerne sendt i offentlig høring igen, så alle har mulighed for at komme med bemærkninger. Bemærkningerne kan give anledning til ændringer i forslagene til kommuneplantillæg og lokalplanforslagene, som derefter igen vil blive behandlet i både udvalg og byrådet. Her vil de indkomne bemærkninger også blive forelagt politikerne, inden de beslutter, om der skal sættes vindmøller op ved Nybøl og i Kastrup Enge.

Ekstra midler til lokalområderne
I loven om fremme af vedvarende energi er der oprettet en Grøn Ordning, der kan bruges til udvikling af de lokalområder, hvor der opstilles vindmøller. Haderslev Kommune vil for eksempel kunne ansøge om midler til stier, naturvejledning, renovering af forsamlingshuse og sportshaller eller forbedring af trafikforholdene.

For Kastrup Enge vil puljen være på cirka otte millioner kroner, mens vindmøllerne ved Nybøl vil udløse en pulje på cirka 1,7 millioner kroner. Beløbet udregnes på baggrund af de opsatte vindmøllers kapacitet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062