23948sdkhjf

Green Power Denmark om lukning af åben dør-projekter: Kæmpe svigt af regeringen

I forbindelse med forhandlingerne om en havplan, har regeringen meddelt partierne, at den går videre med tre projekter, som har søgt om at opstille havvindmøller gennem åben dør-ordningen. 

Det er dog fortsat usikkert, om de tre projekter bliver gennemført. Resten af projekterne får afslag.

– Det er helt uhørt. Regeringen bremser et grønt industrieventyr, og den svigter tilliden hos de virksomheder, som skal investere i fremtidens grønne omstilling, siger Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Regeringen takker nej tak til de virksomheder, der er klar til at etablere masser af havvindmøller, så forbrugerne hurtigt kan få billig, grøn el, og Danmark kan få gang i produktionen af grønne brændstoffer til fly og skibe. Det er uforståeligt, siger Kristian Jensen.

Statsligt udbud kan ikke erstatte åben-dør-ordning

I sidste uge blev der indgået en historisk aftale om udbuddet af statslige havvindmølleparker. Men de kan ikke stå alene, mener Green Power Denmark.

– De statslige udbud af havvindmøller kan ikke erstatte åben dør-ordningen. Vi har brug for en hurtig markedsdrevet udbygning, hvis Danmark skal blive et foregangsland indenfor produktion af grønne brændstoffer. Her kan vi ikke vente til havvindmølleparkerne, der er etableret efter det statslige udbud, er i drift i 2030. For til den tid vil andre lande for længst sidde på markedet for grøn brint og grønne brændstoffer til tung transport, siger Kristian Jensen.

Partierne i Folketinget har i ugevis forhandlet om en plan for, hvordan vi skal udnytte havarealerne i fremtiden. Det er en rigtig god plan, mener Green Power Denmark.

– Regeringen benytter forhandlingerne om havplanen til at hælde stribevis af havvindmølleparker ned ad brættet. Vi har lyttet til regeringen og været konstruktiv for at få gennemført flest mulige projekter. Men regeringen har valgt at lukke 24 projekter, og vi mister produktion af mindst 12 GW grøn strøm, siger Kristian Jensen.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Åben-dør-ordningen
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.533