23948sdkhjf

Bigadan tager hul på en ny æra i dansk biogasproduktion

Den grønne omstilling af tung transport er i fuld gang i Europa, og det mærkes hos Bigadan, der netop har indviet sit nye cryogen-anlæg hos Horsens Bioenergi. Anlægget er det første af sin slags i Danmark, der både forflyder biometan og bio-CO2 direkte fra et biogasanlæg.

- Vi tager hul på en ny æra i dansk biogasproduktion. Med vores nye cryogen-anlæg har vi udviklet innovative løsninger, der adresserer udfordringerne ved at erstatte fossile brændstoffer med vedvarende energikilder i den tunge transport – det er fantastisk, siger Henrik Laursen, adm. direktør i Bigadan i en pressemeddelelse. 

100.000 tons reduktion

Anlægget forflyder biogas, der skal eksporteres og anvendes i gaslastbiler på tværs af Europa og opfanger og nedkøler samtidig overskydende CO2, der skal sælges til den danske industri, hvor den bl.a. skal bruges til at forlænge fødevares holdbarhed.

Den flydende CO2 fra cryogen-anlægget i Horsens kommer Nippon Gases til at aftage. Nippon Gases producerer, sælger og distribuerer industrigasser, levnedsmiddelgasser m.m. samt flydende CO2 og tøris.

Det bliver den tyske tankstationskæde ViGo Bioenergy, der skal aftage Bigadans flydende bio-metan til deres 24 gastankanlæg i Tyskland

Anlægget i Horsens er det første skridt imod at realisere en CO2-reduktion på 100.000 tons om året til det tyske marked og er det første anlæg ud af flere planlagte anlæg i Bigadans regi.

- Vi har kunder, der efterspørger både flydende bio-metan og bio-CO2, som er produceret direkte af biogassen fra vores biogasanlæg og det er vi super stolte af at kunne levere, siger Henrik Laursen. 

Bigadans selskab Bioman forsyner i dag over 100 gaslastbiler med biogas fra sine fire danske tankstationer

Positivt

I brancheforeningen Biogas Danmark ser man meget positivt på de store perspektiver. 

-  Dette anlæg er et vigtigt skridt til at gøre biogassen anvendelig til de tunge lastbiler, der behøver lang rækkevidde. Det er et innovationsløft indenfor biogasbranchen, som virkeliggøres af gode rammevilkår for grøn omstilling i vores nabolande , siger Frank Rosager, der er direktør Biogas Danmark.

Bigadan har investeret et tre-cifret millionbeløb cryogen-anlægget.

Se nøgletal for:
Læs mere om: cryogen cryogenanlæg
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.559