23948sdkhjf

NKT investerer milliarder i udvidelse af produktionen

NKT har siden marts 2023 vundet højspændingsprojekter og rammeaftaler for cirka 5 mia euro 37,2 mia. kr.). På den baggrund, investerer man nu i yderligere produktions- og installationskapacitet i højspændingsforretningen.

Det betyder, at NKT bygger en ny, komplet fabrik inklusiv et tredje kabeltårn på 200 meter ved siden af den eksisterende produktion i den svenske by Karlskrona. Det vil gøre fabrikken til verdens største inden for produktion af højspændingskabler til offshore-markedet.

Derudover investerer NKT i et nyt kabelfartøj med rekordhøj installationskapacitet sammenlignet med andre skibe på markedet.

NKT forventer at investere cirka 1 mia. euro (7,5 mia. kr.) mellem 2023 og 2026. De nye aktiver vil være operationelle fra 2027, og vil skabe 500 arbejdspladser.

- De seneste måneders ordretildelinger og tilsagn fra vores kunder understreger vores førende position inden for turnkey-projekter, XLPE og jævnstrømsteknologi. Kabelsystemer er centrale for at sikre overgangen til vedvarende energi, og den nuværende kapacitet i højspændingsmarkedet er ikke tilstrækkelig til at imødekomme den stigende efterspørgsel. Vi er derfor tilfredse med at fortsætte med at skabe fundamentet for yderligere vækst i NKT i overensstemmelse med vores strategiske ambitioner ved at fortsætte med at levere turnkey-projekter til vores kunder, siger administrerende direktør Claes Westerlind.

Markedet for højspændingskabler er vokset betydeligt i de seneste år, og der er udsigt til yderligere vækst i de kommende år i og med, at man alene i Europa sigter mod en produktion af mindst 300 GW havvind inden 2050.

I 2023 og 2024 forventer NKT at vinde projekter årligt til en værdi på mindst 8 mia. euro (59,6 mia. kr.) i gennemsnit. Værdien kan dog ende betydeligt højere afhængig af udviklingen af flere, større projekter herunder flerårige rammeaftaler.

De projekter, der tildeles i disse år, bliver eksekveret over en flerårig periode, hvilket giver kabelleverandører en god sigtbarhed i forhold til ordrebeholdningen. Ved udgangen af første kvartal 2023 steg NKT’s ordrebeholdning i højspændingsforretningen til 7,0 mia. euro (52,1 mia. kr.) fra 4,7 mia. euro (35,0 mia. kr.) ved udgangen af 2022 og 2,9 mia. euro (21,6 mia. kr.) ved udgangen af 2021.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.584