23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hot Cool magasinet no. 5, 2023 "Hvordan etablerer man et fjernvarmeselskab?" er nu ude!

I det kommende årti vil et stigende antal byer, kommuner og lokale områder skulle etablere et fjernvarmeselskab. På denne rejse - der strækker sig fra den indledende beslutningsfase til den operationelle lancering af selskabet - findes der flere afgørende faser, der i betydelig grad påvirker i hvilken udstrækning, lokalsamfundet vil opnå sine mål.

9 trin mod etablering af et fjernvarmeselskab.
I dette nummer af Hot Cool fokuserer vi på faserne i udviklingen af et fjernvarmeselskab. Men også på overvejelserne, der bør gøres, endda inden du begynder. Artiklen "Sådan starter du et fjernvarmeselskab" introducerer processen. Omstændighederne varierer fra land til land, så vælg de dele, der giver mening for dine planer - og forhåbentlig vil du blive inspireret. Du vil finde alle procestrinene i artiklen af Lars Gullev her.

Non-profit fjernvarmenetværk - en ny økonomisk model for Skotland?
I løbet af det kommende årti skal Skotland dekarbonisere opvarmning og gøre sine bygninger så effektive som muligt for at opfylde sine klimamål og have en chance for at holde sig til en stigning på to grader som er den globale plan. Bygninger og det byggede miljø udgør naturligvis kun en del af dekarboniseringspuslespillet, der skal løses. Det er en enorm opgave - selv i dag opvarmes så meget som 80% af hjemmene i Storbritannien stadig af fossile brændstoffer - hovedsageligt naturgas. Du finder Duncan Smiths forslag til en løsning her.

Hvad er den rette pris for at tilslutte sig DH?
Det beløb, folk skal betale på forhånd for at tilslutte sig fjernvarme, betyder noget. Det påvirker antallet af mennesker, der vil tilmelde sig, og det påvirker økonomien og risiciene ved et fjernvarmeprojekt. I denne artikel deler Hanne Kortegaard Støchkel og Daniel Møller Sneum indsigter fra Danmark og giver råd om at gøre et DH-projekt mere robust. Du finder artiklen her.

Den kuriøse sag om fjernvarmens omkostningsstabilitet
Fælles for infrastrukturer er, at de muliggør ikke kun omkostningsoptimeret drift, men også en omkostningsstabil drift. Fjernenergisystemer, om det er fjernvarme eller -køling, er ikke anderledes. Ved omhyggelig termisk planlægning, identifikation af mulige varme- eller kølekilder og anvendelse af en gunstig blanding af termiske generationsteknologier, kan fjernenergiselskaber sikre optimal termisk generationsomkostning, enestående omkostningsstabilitet og operationel robusthed.
Denne artikel fremhæver vigtigheden af at vælge den optimale blanding af varmegenereringsteknologier baseret på både investeringsomkostninger (CAPEX) samt driftsomkostninger (OPEX). Ved at adoptere multi-kilde drift kan fjernenergiselskaber reducere den termiske generationsomkostning markant i forhold til enkeltkilde drift. Du kan læse artiklen her.

Bemærk, Hot Cool magasinet er skrevet på engelsk.

DANISH BOARD OF DISTRICT HEATING
Stæhr Johansens Vej 38
2000 Frederiksberg
Frederiksberg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK85175912
P nummer: 1002713335

Kontaktperson

Linda Bergholt Bertelsen
Communications & Digital Media Manager
+45 28123526 lb@dbdh.dk

Send til en kollega

0.078