23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Del 5: Årligt eftersyn på Spicas egen mølle viste slid

Ved det årlige eftersyn af Spica Technologys nyerhvervede Nordex N60 1,3MW vindmølle, viste det sig, at dele af møllen var så slidte, at der var behov for udskiftning

Som det kan forventes af en 20-år gammel mølle, er der både vedligehold og reparationer at tage sig af. Ved det årlige eftersyn kunne Spica Technologys servicetekniker fra Envipa konstatere, at der ved en olieprøve af gearkassen blev påvist et højt antal af metalpartikler. Dette betød derfor, at olien skulle skiftes.

Derudover fandt en gearekspert ud af, at et hurtiggående leje var nedslidt, hvilket altså kunne forklare det høje niveau af metalpartikler. Derfor måtte også lejet udskiftes inden olien blev det samme. 

Heldigvis blev det konstateret, at resten af gearkassen befandt sig i yderst fin stand, når man tog vindmøllens alder i betragtning. 

"Vi vidste, at det var en gammel mølle, idet formålet for os var, at retrofitte den med vores eget kontrolsystem, Spica Retrofit Controller. Der har primært været rutinebesøg i møllen siden vi isatte vores eget kontrolsystem. De første to måneder, inden vi isatte det nye system, var der otte uplanlagte stop. Så alt i alt er vi fortsat meget tilfredse." siger Spica Technologys CTO, Anders B. Jensen.

I næste artikel gør vi status og deler vores forventninger for fremtiden. 

>> Følg Spica Technology på LinkedIn <<

Facts om Spica Retrofit Controller

  • Benyttet siden 2013
  • Det mest brugte retrofitsystem i Europa
  • Garanteret levetidsforlængelse af din mølle
  • Designet til at passe alle mølletyper, idet vi tilpasser systemet til netop din mølle

Har du spørgsmål til vores retrofitstyring, processen omkring vores egen retrofittede mølle eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte CTO, Anders B. Jensen på tlf. 22901440.

Spica Technology ApS
Ørstedsvej 5
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28713053
P nummer: 1011346622

Kontaktperson

AF
Anja Feldberg
Marketingansvarlig
akf@spicatech.dk

Send til en kollega

0.047