23948sdkhjf

Fakta om udbudet

EU-nr
2020/S 188-453124
Offentliggjort
28.09.2020
Udbudstype
Konkurrencepræget dialog

Anmodning om deltagelse

Til
23.10.2020 Kl. 12:00

Addresse
https://www.ibinder.com/External/EnquiryLink.aspx?id=krolevkfaz

Udbyder

Campus Service - Danmarks Tekniske Universitet (DTU)

Vindere

Valgt hovedentreprenør

(26.02.2021)
MT Højgaard A/S
Knud Højgaards Vej 7
2860 Søborg

Valgt totalrådgiver

(26.02.2021)
Moe A/S
Buddingevej 272
2860 Søborg

Ny bygning 313


Campus Service - Danmarks Tekniske Universitet (DTU)

Udbudsbekendtgørelse

Bygge- og anlægsarbejder

Retsgrundlag:

Direktiv 2014/24/EU

Del I: Ordregivende myndighed

I.1) Navn og adresser
Officielt navn: Campus Service - Danmarks Tekniske Universitet (DTU)
CVR-nummer: 30060946
Postadresse: Energivej, Bygning 409
By: Kgs. Lyngby
NUTS-kode: DK012 Københavns omegn
Postnummer: 2800
Land: Danmark
Kontaktperson: Francois Svend Court-Payen
E-mail: fraco@dtu.dk

Internetadresse(r):

Overordnet internetadresse: www.dtu.dk

I.2) Information om fælles indkøb
I.3) Kommunikation
Udbudsmaterialet er gratis, ubegrænset og fuldt tilgængeligt på: https://www.ibinder.com/External/EnquiryLink.aspx?id=krolevkfaz
Yderligere oplysninger fås på den ovennævnte adresse
Bud eller ansøgninger om deltagelse skal sendes til den ovennævnte adresse
I.4) Type ordregivende myndighed
Offentligretligt organ
I.5) Hovedaktivitet
Uddannelse

Del II: Genstand

II.1) Udbuddets omfang
II.1.1) Betegnelse:

 

Ny bygning 313

 

II.1.2) Hoved-CPV-kode
45214000 Bygge- og anlægsarbejde i forbindelse med bygninger til uddannelse eller forskning
II.1.3) Kontrakttype
Bygge- og anlægsarbejder
II.1.4) Kort beskrivelse:

 

Danmarks Tekniske Universitet (DTU) udbyder totalrådgiver- og hovedentrepriseaftale vedrørende opførsel af en ny bygning 313 på DTU Campus Lyngby.

 

II.1.5) Anslået samlet værdi
II.1.6) Oplysninger om delkontrakter
Kontrakten er opdelt i delkontrakter: nej
II.2) Beskrivelse
II.2.1) Betegnelse:
II.2.2) Supplerende CPV-kode(r)
45214000 Bygge- og anlægsarbejde i forbindelse med bygninger til uddannelse eller forskning
45000000 Bygge- og anlægsarbejder
45200000 Hoved- eller fagentrepriser i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder
45210000 Byggearbejde
45214300 Bygge- og anlægsarbejde i forbindelse med bygninger til videregående uddannelse
45214400 Bygge- og anlægsarbejde i forbindelse med bygninger til højere uddannelse
45214600 Bygge- og anlægsarbejde i forbindelse med forskningsbygninger
71000000 Arkitekt-, konstruktions-, ingeniør- og inspektionsvirksomhed
71200000 Arkitektvirksomhed samt hermed beslægtet virksomhed
71300000 Ingeniørvirksomhed
71500000 Tjenesteydelser i forbindelse med byggeri
II.2.3) Udførelsessted
NUTS-kode: DK013 Nordsjælland
Hovedudførelsessted:

 

2800 Kgs. Lyngby

 

II.2.4) Beskrivelse af udbuddet:

 

Danmarks Tekniske Universitet (DTU) udbyder totalrådgiver- og hovedentrepriseaftale vedrørende opførsel af en ny bygning 313 på DTU Campus Lyngby. B313 skal medvirke til at opfylde de arealbehov, som DTU’s forventede vækst og strategiske satsning inden for forskning, uddannelse og innovation skaber. Kapacitetsanalyser har vist et behov for ca. 33 000 nye m2 over de kommende 10-15 år. B313 bliver med sine i alt ca. 10 650 m2 brutto første etape i opfyldelse af dette behov.

B313 skal bygges som en generisk forskningsbygning og skal kunne indeholde de fleste af DTU’s institutters almindelige laboratorier og enkelte specielle laboratoriefunktioner.

Visionen for bygning 313 er at skabe et opdateret forskningsmiljø i verdensklasse. Et forskningsmiljø, der danner rammen for – og lever op til DTU’s strategi om - at tilbyde ‘Europas bedste ingeniøruddannelser gennem hele livet’. Bygningen og de nære omgivelser skal fremstå som inviterende, inkluderende og være et sted, hvor forskere, ansatte og studerende stortrives.

Herudover skal der i projektet være stort fokus på bæredygtighed og digitalisering. Projektet/ombygningen skal certificeres til DGNB-Guldniveau og der skal anvendes digitale værktøjer/modeller i alle projektets faser.

DTU ønsker at gennemføre projektet i et tæt og ligeværdigt samarbejde mellem en totalrådgiver, en hovedentreprenør og DTU. Samarbejdsformen skal sikre, at alle relevante kompetencer bliver integreret rettidigt i udviklingen af projektet. Derfor kalder vi samarbejdsformen integreret byggeri.

Ved at anvende integreret byggeri ønsker DTU at sikre, at både totalrådgiveren og hovedentreprenøren er med helt fra programmeringsfasen, og at totalrådgiveren har mulighed for at sparre og samarbejde med hovedentreprenøren gennem hele forløbet.

Dermed øges vidensniveauet i projekteringens tidligere faser, idet hovedentreprenøren bl.a. forventes at bidrage med viden om bygbarhed, kalkulationer og byggepladslogistik. DTU forventer også, at hovedentreprenøren vil bidrage med projekteringsmæssig viden om de arbejder og leverancer, som ofte udbydes i funktionsudbud, herunder særligt de tekniske installationer. Endelig er det DTU’s forventning, at det integrerede byggeri fører til, at DTU’s krav vedrørende bæredygtighed, commissioning og mangelfri aflevering vil blive opfyldt.

Ved at anvende integreret byggeri ønsker DTU at spille sig selv på banen som en 100 % engageret bygherre, der med afsæt i en professionel bygherre- og driftsorganisation er parat til at gå ind og stille krav til projektets kvalitet i bred forstand, men som også er interesseret i at lade sig påvirke, udfordre og samarbejde med de dygtigste rådgivere og entreprenører på markedet.

Totalrådgiver og hovedentreprenør skal ansøge om deltagelse som ét team, men der indgås totalrådgiver- og hovedentrepriseaftale med henholdsvis totalrådgiver og hovedentreprenør samt en samarbejdsaftale mellem alle 3 parter - DTU, totalrådgiver og hovedentreprenør.

Det forventes, at projektet/renoveringen skal afleveres medio 2024.

Udbuddet gennemføres efter proceduren "konkurrencepræget dialog". DTU forventer at gennemføre 2 dialog-runder.

Udbudsmaterialet er tilgængeligt på iBinder:

https://www.ibinder.com/External/EnquiryLink.aspx?id=krolevkfaz

DTU inviterer interesserede ansøgere til informationsmøde den 05. oktober 2020, kl. 10.00. Ønsker man at deltage i informationsmødet, skal man senest den 02. oktober 2020 tilmelde sig via e-mail til loubru@dtu.dk med angivelse af deltagere og deres e-mailadresse, hvorefter man modtager information om mødested. Hvis informationsmødet gennemføres digitalt, som et online møde, modtager tilmeldte deltagere et link til informationsmødet.

 

II.2.5) Tildelingskriterier
Prisen er ikke det eneste tildelingskriterium og alle kriterier er udelukkende anført i udbudsdokumenterne
II.2.6) Anslået værdi
II.2.7) Varighed af kontrakten, rammeaftalen eller det dynamiske indkøbssystem
Varighed i måneder: 36
Denne kontrakt kan forlænges: nej
II.2.9) Oplysning om begrænsningen af antallet af ansøgere, der vil blive opfordret til at afgive bud eller deltage
Forventet antal ansøgere: 3
Objektive kriterier for valg af det begrænsede antal ansøgere:

 

Kriterier for udvælgelse

Udvælgelsen af ansøgere vil ske som en samlet vurdering af ansøgernes referencer oplyst i ESPD, del V. Ved vurderingen vil DTU lægge vægt på, i hvor høj grad referencerne konkret dokumenterer:

1) Totalrådgiverens og hovedentreprenørens evne til at etablere, vedligeholde og udnytte styrkerne ved et integreret samarbejde mellem bygherren, den tekniske rådgiver og de udførende entreprenører.

2) Hovedentreprenørens evne til at integrere anvendelsen af VDC eller tilsvarende BIM-baserede værktøjer i både planlægning og udførelse af entreprisearbejderne.

3) Teamets (det vil sige totalrådgiverens og/eller hovedentreprenørens) evne til i projekteringen at håndtere og løse de udfordringer det indebærer at opføre bygninger på mere end 4 etager med bærende konstruktioner i træ, herunder ikke mindst i forhold til brandsikkerhed.

4) Totalrådgiverens evne til indenfor bundne, kompakte og massive dimensioner at artikulere en levende og æstetisk tilfredsstillende arkitektur, der bidrager til nærområdets kernefortælling og de omkringliggende bygninger. DTU vil i vurderingen af dette punkt inddrage de billeder og visualiseringer, der bør være en del af totalrådgiverens referencer vedrørende litra g), nr. iv.

Ved vurderingen af ansøgningerne vil DTU kun lægge positiv vægt på konkrete beskrivelser af, hvordan ansøgerne har arbejdet med de pågældende emner og opgaver. Selve det forhold, at en ansøger har været involveret i et projekt, hvori der har været arbejdet med en eller flere af problemstillingerne, vil således ikke blive tillagt positiv vægt.

DTU vil ved vurderingen tillægge referencer, der vedrører bygninger af samme karakter som bygning 313, højere betydning end referencer, der vedrører bygninger af en anden karakter end bygning 313.

For fuldstændighedens skyld bemærkes, at referencer, der blot dokumenterer opfyldelse af mindstekrav, ikke vil blive tillagt positiv vægt ved vurderingen.

Teamet kan med fordel vedlægge referencerne i et selvstændigt dokument, og i så fald bør hver reference kun fylde fire A3-sider med letlæselig skrift, illustrationer, fotos, visualiseringer mv. Det skal tydeligt fremgå, hvilken virksomhed der besidder referencen. Hvis en reference er mere end fire A3 sider, vil DTU kun lægge vægt på indholdet af de første fire A3 sider.

Referenceprojekterne må højest være 5 år gamle på tidspunktet for ansøgningsfristen regnet fra gennemført aflevering af opgaven/ydelsen. DTU har dermed fraveget udbudslovens udgangspunkt om, at referenceprojekter for tjenesteydelser højst må være 3 år gamle. Det skyldes, at der efter DTU’s opfattelse er et så begrænset marked for de efterspurgte referencer, at det vil kunne føre til en uhensigtsmæssig og usaglig begrænsning af konkurrencen, hvis udbudslovens udgangspunkt opretholdes.

 

II.2.10) Oplysninger om alternative tilbud
Alternative tilbud vil blive taget i betragtning: nej
II.2.11) Oplysninger om optioner
Optioner: nej
II.2.12) Oplysninger om elektroniske kataloger
II.2.13) Oplysninger om EU-midler
Udbuddet vedrører et EU-finansieret projekt og/eller program: nej
II.2.14) Yderligere oplysninger

Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger

III.1) Betingelser for deltagelse
III.1.1) Egnethed til at udøve en erhvervsaktivitet, herunder krav om optagelse i erhvervs- eller handelsregistre
III.1.2) Økonomisk og finansiel kapacitet
Mindstekrav til det niveau, der muligvis kræves:

 

For at kunne blive prækvalificeret skal totalrådgiveren og hovedentreprenøren hver især opfylde de 3 nedenstående krav til nettoomsætning, egenkapital og soliditetsgrad i det seneste offentliggjorte årsregnskab:

Mindstekrav totalrådgiver: Nettoomsætning 30 mio. DKK, egenkapital 10 mio. DKK, soliditetsgrad 8 %.

Mindstekrav hovedentreprenør: Nettoomsætning 450 mio. DKK, egenkapital på 50 mio. DKK, soliditetsgrad 8 %.

Hvis totalrådgiveren og/eller hovedentreprenøren ikke opfylder et eller flere af de stillede krav, henledes opmærksomheden på muligheden for efter udbudslovens § 144 at støtte ansøgningen på den økonomiske og finansielle formåen hos andre enheder.

Totalrådgiveren henholdsvis hovedentreprenøren skal erklære under ESPD'ens del IV, litra a, at de opfylder mindstekravene til den økonomiske og finansielle formåen. Det gælder også selvom totalrådgiveren og/eller hovedentreprenøren ikke selv opfylder de anførte mindstekrav, men alene opfylder dem som følge af en anden enheds økonomiske og finansielle formåen, jf. udbudslovens § 144.

Hvis ansøgers årsregnskaber er frit tilgængelige i en offentlig database, behøver ansøger ikke indsende yderligere dokumentation for sin økonomiske og finansielle kapacitet (dvs. de oplysninger, der fremgår af ESPD, anses for tilstrækkelige, idet DTU selv kontrollerer, at ansøger lever op til de anførte krav). Hvis ansøgers årsregnskaber ikke er frit tilgængelige i en offentlig database, vil DTU senere kræve tallene dokumenteret ved årsregnskaber eller revisorerklæring.

 

III.1.3) Teknisk og faglig kapacitet
Mindstekrav til det niveau, der muligvis kræves:

 

Mindstekrav til det niveau, der muligvis kræves:

For at sikre, at hovedentreprenøren besidder den nødvendige faglige kompetence, er det et krav, at hovedentreprenøren har minimum én reference inden for hver af nedenstående kategorier:

a) Digital bygningsmodel: Referenceprojekter, der dokumenterer, at ansøger som entreprenør under projekteringen har bidraget til en fælles og tværfaglig digital bygningsmodel, og at ansøger i samme eller andre projekter som udførende entreprenør har draget nytte af en fælles og tværfaglig digital bygningsmodel, fx gennem anvendelsen af VDC (Virtual Design and Construction).

b) Installationsentrepriser: Referenceprojekter, der dokumenterer, at ansøger har erfaring med udførelse af forsknings- og laboratoriebygninger eller lignende installationstunge projekter med en entreprisesum på mindst 100 mio. DKK ekskl. moms. Referencen kan være udført enten som hovedentreprenør eller som primær, udførende fagentreprenør vedrørende ventilationsanlæg.

c) Hovedentrepriser: Referenceprojekter, der dokumenter, at ansøger som hovedentreprenør har erfaring med udførelse af nybyggerier med en entreprisesum på mindst 200 mio. DKK ekskl. moms.

d) Bæredygtighedscertificering: Referenceprojekter, der dokumenterer, at ansøger har erfaring med som entreprenør at deltage i et projekt, der er certificeret efter DGNB eller tilsvarende ordninger og systemer, fx LEED eller bygherrens proprietære bæredygtighedssystem.

For både totalrådgiveren og hovedentreprenøren gælder, at et referenceprojekt gerne må understøtte flere af kategorierne angivet ovenfor. Der må også gerne være sammenfald mellem totalrådgiverens og hovedentreprenørens referenceprojekter. Hvis totalrådgiveren og/eller hovedentreprenøren ikke opfylder et eller flere af de stillede krav, henledes opmærksomheden på muligheden for efter udbudslovens § 144 at støtte ansøgningen på den tekniske og faglige formåen hos andre enheder.

 

III.1.5) Oplysning om reserverede kontrakter
III.2) Kontraktbetingelser
III.2.2) Kontraktudførelsesvilkår:

 

Se kontraktudførelsesvilkår af udbudsmaterialet der indeholder foreløbige udkast til samarbejds- totalrådgiver og hovedentrepriseaftale.

 

III.2.3) Oplysninger om de medarbejdere, der er ansvarlige for kontraktens udførelse

Del IV: Procedure

IV.1) Beskrivelse
IV.1.1) Proceduretype
Konkurrencepræget dialog
IV.1.3) Oplysninger om rammeaftale eller dynamisk indkøbssystem
IV.1.4) Oplysninger om reduktion af antallet af løsninger eller tilbud under forhandlingerne eller dialogen
IV.1.6) Oplysninger om elektronisk auktion
IV.1.8) Oplysninger om GPA-aftalen om offentlige udbud
Dette udbud er omfattet af GPA-aftalen: ja
IV.2) Administrative oplysninger
IV.2.1) Tidligere offentliggørelse om samme kontrakt
IV.2.2) Frist for modtagelse af bud eller ansøgninger om deltagelse
Dato: 23/10/2020
Tidspunkt: 12:00
IV.2.3) Forventet dato for afsendelse af opfordringer til at afgive bud eller at deltage til udvalgte ansøgere
Dato: 29/10/2020
IV.2.4) Sprog, der må benyttes ved afgivelse af tilbud eller ansøgninger om deltagelse:
Dansk, Engelsk, Norsk, Svensk
IV.2.6) Minimumsperiode, i hvilken den bydende er forpligtet af sit bud
Varighed i måneder: 6 (fra den anførte dato for modtagelse af bud)
IV.2.7) Betingelser for åbning af bud

Del VI: Supplerende oplysninger

VI.1) Oplysninger om gentagelse
Dette er et tilbagevendende offentligt indkøb: nej
VI.2) Oplysninger om elektroniske arbejdsgange
VI.3) Yderligere oplysninger:

 

For så vidt angår pkt. II.2.7) bemærker DTU, at 1- og 5-årseftersyn ikke er indregnet i aftalernes varighed.

Der gøres opmærksom på, at en ansøger vil blive udelukket fra deltagelse, hvis ansøgeren er omfattet af de obligatoriske udelukkelsesgrunde jf. udbudslovens § § 135 og 136 samt hvis ansøgeren er erklæret konkurs eller er under insolvens- eller likvidationsbehandling, hvis dennes aktiver administreres af en kurator eller af retten, hvis denne er under tvangsakkord, hvis dennes erhvervsvirksomhed er blevet indstillet eller denne befinder sig i en lignende situation i henhold til en tilsvarende procedure, der er fastsat i national lovgivning, hvor ansøgeren er hjemhørende.

Udbudsmaterialet er frit tilgængeligt på iBinder via følgende link: https://www.ibinder.com/External/EnquiryLink.aspx?id=krolevkfaz

Ansøgning om deltagelse skal fremsendes elektronisk via iBinder.

 

VI.4) Klageprocedurer
VI.4.1) Organ med ansvar for klageprocedurerne
Officielt navn: Klagenævnet for Udbud
Postadresse: Nævnenes Hus, Toldboden 2
By: Viborg
Postnummer: 8800
Land: Danmark
E-mail: klfu@erst.dk
Telefon: +45 35291095

Internetadresse: http://klfu.dk

VI.4.2) Organ med ansvar for mæglingsprocedurerne
VI.4.3) Klageprocedure
Præcise oplysninger om klagefrist(er):

 

I henhold til bekendtgørelse nr. 593 af den 2. juni 2016 af lov om Klagenævnet for Udbud skal en klage over ikke at være blevet udvalgt være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 20 kalenderdage fra dagen efter afsendelse af en underretning til de berørte ansøgere om, hvem der er blevet udvalgt, når underretningen er ledsaget af en begrundelse for beslutningen.

Klager over andre forhold, fx over ikke at være blevet tildelt kontrakten, skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 45 kalenderdage efter ordregivers offentliggørelse af bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt.

Klager skal være opmærksom på, at samtidigt med indgivelse af klage til Klagenævnet for Udbud skal klager underrette indklagede (ordregiver) skriftligt.

 

VI.4.4) Tjeneste, hvor der kan fås oplysninger om klageproceduren
Officielt navn: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Postadresse: Carl Jacobsens Vej 35
By: Valby
Postnummer: 2500
Land: Danmark
E-mail: kfst@kfst.dk
Telefon: +45 41711500

Internetadresse: http://kfst.dk

VI.5) Dato for afsendelse af denne bekendtgørelse:
23/09/2020

Send til en kollega

0.068