23948sdkhjf

Vingefabrikant forudser ny krise på vindmøllemarkedet

Mangel på finansiering vil betyde fabrikslukninger og tvinge vindmølleproducenter sammen. Sådan lyder forventningerne fra danske LM Windpower.
Det skriver Børsen.

Ifølge avisen har vindmarkedet endnu ikke set bunden af krisen, men står overfor endnu et par hårde år.

- Vi har ikke set det værste endnu. Markedet for vindmøller er tømt for penge nu. Der er meget få penge derude i hele vindindustrien. Det ser markant anderledes ud end i de gode dage, og jeg tror kun, at det værste ikke er overstået, siger Ian Telford, vice president i LM Windpower med ansvar for globalt salg, til Børsen.

Ian Telford forventer, at manglen på finansiering blandt andet kommer til at betyde, at flere af de større selskaber i stigende grad vil lægge en del af produktionen ud til underleverandører.

- Jeg kan forestille mig, at mange producenter har haft det svært gennem krisen, da de ikke har haft fleksibilitet, men har store egne fabrikker. Jeg tror, vi vil se flere, der nu vil se mod tredjeparts leverandører af vinger. Det bliver langt hårdere at have sin egen produktion, siger han til Børsen.

LM Windpower kunne for nyligt selv sande, at krisen ikke er forbi endnu. Så sent som i sidste uge måtte koncernens fabrik i Lunderskov afskedige over halvdelen af fabrikkens 250 medarbejdere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093