23948sdkhjf

Nyt samarbejde baner vejen for grøn transport i Holstebro

Vestforsyning og Bionaturgas Danmark indgår hensigtserklæring om at bane vejen for gas i den kollektive transport i Holstebro.
Vestforsyning og Holstebro Kommune ønsker at omstille en del af vognparken, så køretøjerne i nær fremtid kan køre på CO2-neutral, såkaldt ”opgraderet” biogas.

Det drejer sig bl.a. om servicebiler, busser og eventuelt hjemmeplejebiler. Med en konvertering til gas vil CO-udledningen fra busser og servicebiler blive reduceret med ca. 660 ton, og tiltaget vil altså bringe Holstebro med helt i front i den grønne omstilling. Det er derfor nødvendigt at få etableret en permanent gastankstation, så gaskøretøjerne kan tanke den grønne gas. Det skriver samarbejdspartnerne i en pressemeddelelse.

- Vestforsyning har sammen med Holstebro Kommune og Midttrafik lavet en analyse, der viser, at der er store klimamæssige fordele ved at omstille vognparken til gas. Og så er overgangen til grøn gas i bybusser nærmest omkostningsneutral for Holstebro. Holstebro Kommune ønsker at omstille bybusserne til gasdrift fra sommeren 2014. Derfor skal vi allerede nu i gang med forberedelserne med at få etableret en gastankstation, der både kan betjene busserne og de andre gasbiler,siger Arne Lægaard, bestyrelseformand for Vestforsyning.

Stort potentiale for CO2-reduktion
Danmarks foreløbigt eneste gastankstation er placeret hos Naturgas Fyn i Odense, der er Bionaturgas Danmarks moderselskab. Energistyrelsen har udpeget gas som den mest samfundsøkonomiske løsning til at reducere CO2-forbruget i transportsektoren.

- Der er stort potentiale for at nå målet om CO2-reduktioner i transportsektoren ved at bruge naturgas og i nær fremtid opgraderet biogas, bionaturgas, som drivmiddel. Især i den kollektive transport. På kort sigt, dvs. frem mod 2020, er gas et brændstof, der kan reducere CO2-udslippet markant og på en omkostningseffektiv måde i transportsektoren. Vi vil gerne bidrage til, at Danmark får større gavn af de fordele, der er ved at indføre gas i transportsektoren. Og samarbejdet med Vestforsyning er en vigtig del af denne indsats, siger Hans Duus Jørgensen, direktør i Bionaturgas Danmark.

Det store potentiale for gas i transportsektoren bakkes op af partierne bag energiforliget, der for få dage siden har offentliggjort, at der afsættes 20 millioner kroner til en undersøgelse af mulighederne ved gas i tung transport.

Biogas vs. naturgas
• Traditionel naturgas er et fossilt brændsel, som hentes op fra gaslagre i undergrunden og fra havbunden.
• Biogas produceres af biologiske råvarer, typisk husdyrgødning og affaldsprodukter fra fødevareindustrien.
• Naturgas fra Nordsøen består af cirka 90 procent metan, som er energikilden i gassen.
• Biogas indeholder typisk omkring 60 procent metan.
• Bionaturgas eller ”opgraderet biogas” er biogas, som er renset og koncentreret, så indholdet af metan er på niveau med naturgas. Dermed kan bionaturgas bruges i motorer og maskiner, som ellers ville have benyttet naturgas.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125