23948sdkhjf

Ny montagevejledning anbefaler bedre fæstning af solceller

Mange af de solceller, som blev monteret sidste år, er ikke fæstnet tilstrækkeligt. Sådan lyder det fra Teknologisk Institut, der har udarbejdet en ny montagevejledning.
- Vi har set nogle grelle eksempler på gennemborede teglsten og flækkede taglægter, hvor tagene har lidt stor skade. Og man kan godt blive bange for, at der er anlæg, der - selvom de måske ikke falder ned - kan gøre skade på tagkonstruktionen, når vi får de kraftige efterårsstorme, siger ingeniør og konsulent Mathias Høeg fra Teknologisk Institut om mange af de solcelleanlæg, som blev monteret på de danske tage sidste år.

Det skriver Ingeniøren.

I en ny montagevejledning udarbejdet med støtte fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen anbefaler Teknologisk Institut, at solcelleanlæg monteres på en fordelerplanke monteret mellem spærrene, eller på en ekstra kraftig lægte, når der er tale om bygninger med 45 mm brede fabriksspær. Ellers er det ikke muligt at overholde trænormen og det fælleseuropæiske bygningsreglement Eurocode.

Behov for beslag til danske tage
Problemet skyldes, at de danske fabriksspær, der har været anvendt siden 1970'erne, ganske enkelt er smallere end de tyske, som mange af beslagene på markedet er lavet til. Derfor er der ifølge Mathias Høeg brug for beslag designet til de danske tagkonstruktioner.

- Skal man være rigtig streng, så er det svært at se, at de anlæg, der er monteret på fabriksspær indtil nu, kan overholde normerne. Selv om montørerne har fulgt beslagsproducenternes anvisninger, så overholder de ikke bestemmelserne, for anvisningerne er lavet til kraftigere tagkonstruktioner, siger Mathias Høeg til Ingeniøren.

Teknologisk Institut forventer ifølge Ingeniøren at præsentere en opdateret udgave af montagevejledningen senere i januar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078