23948sdkhjf

Energitilsynet: Dansk Energi har misforstået afgørelse

Lige inden jul kritiserede Dansk Energi Energitilsynets nye effektivitetskrav. Nu svarer tilsynet igen og siger, at Dansk Energi helt har misforstået Energistyrelsens afgørelse.
- Energitilsynet stiller sig uforstående over for kritik fra Dansk Energi om, at Energitilsynets effektivitetskrav til elselskaberne trækker tæppet væk under en række vestjyske selskabers investeringer i nye timeaflæste elmålere. Sådan skriver Energitilsynet i en pressemeddelelse som respons på den kritik Dansk Energi kort før jul rettede imod Energitilsynets nye krav til elselskaberne.

Læs også: Energitilsynet bremser timeaflæste elmålere i Vestjylland

Sigtet med Energitilsynets krav til elselskaberne er ifølge tilsynet at opnå, at både drift og investeringer, herunder investeringer i nye og smarte elmålere skal ske effektivt. Energitilsynets krav betyder, at alle veldrevne og effektive elnetselskaber også kan investere både i nye elmålere og andet nyt teknisk udstyr, hvis det er fornuftigt ud fra netselskabets hovedformål - uden at komme i nærheden af krav fra Energitilsynet om at skære i omkostningerne.

- Det er ærgerligt, at Dansk Energi har misforstået vores afgørelse. Vores afgørelse går ud på at opmuntre de mindst effektive til at gå deres elvirksomhed efter i sømmene. De elvirksomheder, der bliver stillet over for krav om at blive mere økonomiske og effektive, er nu en gang de elvirksomheder, der ikke i dag lever helt op til den målsætning, siger Finn Dehlbæk, direktør i Sekretariatet for Energitilsynet.

- Det korte af det lange er, at Dansk Energi desværre kommer til at vende op og ned på årsag og virkning, forsætter Finn Dehlbæk og tilføjer:

- Elnetvirksomhederne skal af hensyn til forbrugerne løse deres opgave med at transportere el billigst muligt. Derfor får alle elnetselskaber, der ikke er effektive med tilsynets afgørelse en tilskyndelse til at blive det. Regeringen har i øvrigt, med tilslutning fra hele forligskredsen omkring forårets energiforlig, nedsat ”udvalget for el-reguleringseftersyn”. Det er forventningen, at dette udvalg også vil kigge på effektivitetsreguleringen af elnetselskaberne, slutter direktøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141