23948sdkhjf

Første biomasseværk får grønt stempel

Som det første 100 procent biomassefyrede kraftvarmeværk i Nordeuropa er Assens Fjernvarme netop blevet certificeret til at levere grøn strøm til England.
Certificeringen, der er gennemført af Danske Commodities, åbner et nyt marked og giver ekstra indtægter til det fynske værk.

Som det første biomassefyrede kraftvarmeværk i Nordeuropa er Assens Fjernvarme blevet LEC-certificeret. Det betyder at Assens Fjernvarme nu er godkendt til at sælge grøn strøm og tilknyttede certifikater i England, som i kraft af sin skattelovgivning er det land, hvor el-producenter kan få størst udbytte af en klimacertificering.

- Det engelske marked er særdeles attraktivt at eksportere til. Udfordringen er, at klimacertificering er et ekstremt komplekst område, og derfor er det også afgørende, at Danske Commodities har gjort processen enkel og overskuelig, så den er forløbet uden det store ressourceforbrug fra vores side og med udsigt til et attraktivt kontant afkast, siger direktør John Jessen fra Assens Fjernvarme.

Som en del af aftalen skal Danske Commodites Origination Team i en årrække stå for afsætningen af strømmen og certifikaterne fra Assens Fjernvarme.

Efterspørgsel efter grøn energi
Danske Commodities oplever en stigende efterspørgsel efter oprindelsescertificering og el-produktion fra vedvarende energikilder. Foruden Assens Fjernvarme har Danske Commodities bl.a. certificeret 12 vindmøller på Bornholm og 15 danske værker baseret på højeffektiv kraftvarmeproduktion.

- Der er en stigende efterspørgsel efter oprindelsescertificeret energi, og derfor møder vi også stor interesse for certificeringer blandt energi-producenterne – specielt for certificeringer, der dokumenterer produktion baseret på vedvarende energikilder. Mange forskellige typer producenter ønsker at kvalificere sig til det produktionstilskud, som en certificering reelt er, siger Erik Madsen, Head of Origination i Danske Commodities.

Stort potentiale i Europa
Siden Danske Commodities etablerede Orgination som et selvstændigt forretningsområde i februar 2012, er det gået stærkt. Danske Commodities er på vej med certificering af en række danske og udenlandske strømproducenter baseret på vedvarende teknologi og brændsel såsom affaldsværker, biogasanlæg, hydroværker og vindmøller.

- Vi har fået en flyvende start og fik de første kontrakter i hus allerede i februar og marts måned. Vi har indgået aftaler med flere store aktører i Danmark og har desuden en stærk pipeline, som vi glæder os til at løfte sløret for. Vi har erfaret, at det er et marked, hvor man hele tiden skal være vågen og afsøge nye muligheder, så det ser vi som en af vores fornemste opgaver. Særligt på det europæiske marked ser vi et stort uudnyttet potentiale, siger Erik Madsen.

Formålet med etableringen af Danske Commodities Orgination var at fokusere stærkere på vedvarende energikilder og at skabe endnu større langsigtet værdi for virksomhedens kunder.

Fakta om Assens Fjernvarme
Assens Fjernvarme A.m.b.a anvender udelukkende CO2-neutrale brændsler til varme- og el produktion. På værkets 17 MW kraftvarmeværk omformes årligt ca. 45.000 tons skovflis til el og varme via en dampkedel, som leverer 530 oC og 75 bar damp til en 5 MW turbine. Også spidslastanlæggene producerer varme på skovflis og træpiller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078