23948sdkhjf

Sønderjysk Biogas-projekt godt fra start

Der er fremdrift hos Leverandørforeningen Sønderjysk Biogas og E.ON, som vil opføre et af verdens største biogasproduktionsanlæg ved Bevtoft i Haderslev kommune.
Der er fart over feltet hos Sønderjysk Biogas. Hen over sommeren er der blevet udviklet grafisk identitet til det fælles selskab, og hjemmesiden er taget i brug. Den 30. august blev der afholdt borgermøde for at orientere om projektet, og her i begyndelsen af november indleveres VVM-miljøansøgning til Haderslev Kommune. Første spadestik forventes at blive taget i slutningen af 2013.

- Vi har været i gang med planlægningsarbejdet i mere end to år nu – og vi glæder os over hvert skridt, vi kommer nærmere, lyder det fra leverandørernes formand, Erling Christensen, som fortsætter:

- Vi arbejder målrettet med at få myndighedsgodkendelser og projekteringen på plads, og det er lykkedes for os at overholde alle interne deadlines til punkt og prikke. Indleveringen af VVM ansøgningen er en milepæl. Næste fase er byggeri og indkøring, så vi kan være klar til produktion ved årsskiftet 2014/15.

Håber på økonomisk støtte
Økonomien bag opførslen og driften af Sønderjysk Biogas’ produktionsanlæg er afhængig af de rammer og tilskud på biogasområdet, som følger af energiaftalen fra marts i år. Der er tale om produktionsstøtte samt en forøgelse af igangsætningsstøtten fra anlægspuljen. Ansøgningsfristen til sidstnævnte udløb den 14. september 2012.

- Danmarks energipolitiske målsætning er, at vores energiforsyning skal dækkes af vedvarende energi inden udgangen af 2050. Biogas er en del af løsningen. Som initiativtager på energimarkedet er Sønderjysk Biogas afhængig af de rigtige stabile og langsigtede rammevilkår for at lykkes med et projekt som biogasanlægget ved Bevtoft. Sammen med en række andre biogasaktører har vi ansøgt om igangsætningsstøtte i midten af september i år – og vi forventer svar inden årets udgang. Vores projekteringsforløb kører upåklageligt - og vi ser optimistisk på fremtiden, siger Michael Dalby, biogas ansvarlig hos E.ON.

Om Sønderjysk Biogas
Sønderjysk Biogas A.m.b.a. er et andelsselskab bestående af 86 landmænd med interesse for biogasproduktion. Oprindeligt kom initiativet til oprettelsen af selskabet i maj 2009 fra Sønderjysk Landboforening, hvor størstedelen af landmændene er medlemmer. I forbindelse med samarbejdet med E.ON omkring biogasanlægget i Haderslev kommune bliver der oprettet et fælles selskab.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078