23948sdkhjf

Minister besøger nordjysk kedelproducent

Handels- og investerings minister, Pia Olsen Dyhr, besøger fredag Aalborg CSP til en snak om eksportmulighederne for mindre virksomheder med stort potentiale.
Med stor erfaring og viden omkring CSP-teknologien har Aalborg CSP gennem de seneste år arbejdet på udviklingen af et CSP-solvarmeanlæg til produktion af termisk varme og damp til industrier. Sideløbende med udviklingen af anlægget, er teknologien blevet præsenteret til den danske fjernvarmeindustri, og virksomheden har etableret det første anlæg i samarbejde med Thisted Varmeforsyning.

Den nye CSP energiløsning er blevet taget så godt i mod af fjernvarmeindustrien, at Aalborg CSP for nyligt har vundet prisen for ”Årets Grønne Fjernvarmeløsning”, en pris der uddeles på baggrund af stemmer fra landets fjernvarmeproducenter.

Et vigtigt skridt for Aalborg CSP, i forbindelse med udviklingen af CSP-solvarmeanlægget, har været at skabe et solidt fundament på det danske marked. Dette fundament giver nemlig ifølge virksomheden selv mulighed for at kommercialisere anlægget samt videreudvikle, for på sigt at kunne levere en grøn energiløsning, der er økonomisk konkurrencedygtig med traditionelt brændsel.

Vækst- og eksportstrategier på dagsordenen
Allerede på nuværende tidspunkt er der stor interesse for den nye grønne energiløsning fra mange lande. Derfor håber Aalborg CSP på at få nok albuerum på det danske marked til at få produktet klargjort til eksport inden for det næste år. I forbindelse med denne proces ser virksomheden flere udfordringer på vejen, og netop udfordringerne i forbindelse med modning af grønne vækstteknologier samt eksportstrategier er nogle af emnerne, der skal diskuteres med ministeren.

- Danmark har en stor tradition for grønne eksporteventyr og fokus på grøn energi. Derfor er det vigtigt, at rammebetingelserne for at kommercialisere nye grønne teknologier til stadighed forbedres. Det gælder også for de teknologier, der endnu ikke er veletablerede på det danske marked. Bedre betingelser giver de danske virksomheder et forspring i forhold til de mange internationale konkurrenter, og gør dermed vejen til eksport kortere, siger Svante Bundgaard, administrerende direktør ved Aalborg CSP A/S.

Og handels- og investeringsminister, Pia Olsen Dyhr, ønsker da også netop at styrke eksporten af danske grønne løsninger.

- Netop grøn energi er et ud af fem prioritetsområder i regeringens arbejde med eksportfremme. Desuden er regeringens Vækstmarkedsstrategi og landestrategier for de vigtigste vækstmarkeder en markant satsning for at styrke dansk eksport også på det grønne område. Og gennem bl.a. eksportfremstød, rådgivning og eksportstartpakker yder Eksportrådet en vigtig service til danske virksomheder – også de små og mellemstore, lyder det fra ministeren forud for mødet med Aalborg CSP.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094