23948sdkhjf

Vindmølleplanlægning skal være nemmere

For at sikre regeringens energipolitiske målsætning, om at der fortsat skal udbygges med vindmøller både på land og på havet, er der behov for bedre information og vejledning.
Det viser en ny rapport ifølge Miljøministeriet.

Senest i 2020 skal halvdelen af Danmarks traditionelle el-forbrug komme fra vind. Og med energiaftalen fra 2012 står det klart, at regeringens ambitiøse, energipolitiske målsætning for vindmøller på land kan nås ved, at der fortsat findes plads til vindmøller.

Arbejdsgruppen om fremtidens vindmølleplanlægning har haft til formål at undersøge, om kommunernes muligheder for at planlægge områder til opsætning af vindmøller har været tilstrækkelige, og det har ifølge Miljøministeriet vist sig at være tilfældet.

- Nu har vi fået afklaret, at det i grunden står helt godt til med kommunernes muligheder for at planlægge de nye områder til vindmøller, som er nødvendige, hvis vi skal nå målet om, at 50 procent af vores strøm kommer fra vind i 2020. Arbejdsgruppen har påpeget, hvor vi kan justere vores vindmøllecirkulære og vejledninger, så det går vi straks i gang med, siger miljøminister Ida Auken.

Auken vil se nærmere på forslagene
Arbejdsgruppen anbefaler ifølge ministeriet, at man undersøger, om der kan oprettes en ordning, så kommuner kan opkøbe enkelte boliger. På den måde kan der skabes plads til flere vindmøller. Arbejdsgruppen anbefaler samtidig, at det undersøges, om der er beskyttede naturtyper, som er robuste og hårdføre nok til, at der ville kunne opsættes vindmøller, uden at naturen tager skade.

- Det er nogle interessante forslag, arbejdsgruppen er kommet med, og jeg er villig til, at vi undersøger det nærmere. Men det vil være nødvendigt at se på, hvordan forslaget om en opkøbsordning kan finansieres, siger Ida Auken.

I løbet af efteråret vil der blive udarbejdet en samlet handlingsplan for statens informationsindsats på vindmølleområdet, og et forbedret og opdateret vindmøllecirkulære vil blive præsenteret.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11