23948sdkhjf

Novozymes investerer 90 mio. euro i ethanolproducent

Danske Novozymes har for 90 mio. euro købt ti procent af det italienskejede Beta Renewables, der er få måneder fra at præsentere verdens første fabrik til fremtidens bioetanol.
Det skriver Børsen.

- Vi tror, det er en god aftale for Novozymes. Beta er længst i at udvikle den teknologi, som vores enzymer skal bruge, og desuden får vi en meget god marketingsaftale. Vi kan nu tilbyde en fælles garanti til kunderne om, hvordan anlægget kommer til at køre. Det kan kunderne gå i banken med, siger direktør i Novozymes, Peder Holk Nielsen, til Børsen om investeringen.

Det er første gang Novozymes køber sig ind i en virksomhed, og direktøren er sikker på, at investeringen er godt givet ud.

- Vi har taget et aktivt valg omkring Beta, fordi vi tror på, at de accelerer udviklingen i industrien. Når vi vælger at lægge penge på bordet, så er det fordi, vi tror, de avler hurtigere på den måde end ellers, siger Peder Holk Nielsen til Børsen. For direktøren handler det om at sætte maksimal fart på udviklingen af andengenerations bioetanol med Novozymes' enzymer.

Beta Renewable er en del af italienske Gruppo Mossi & Ghisolfi (M&G).
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063