23948sdkhjf

162,5 millioner dyrt Kvols-projekt skal kulegraves

Var det lovligt, da Viborg Kommune overtog geotermiprojektet i Kvols fra Viborg Fjernvarme? Det vil kommunens økonomiudvalg nu have undersøgt.
I kølvandet på advokat Carsten Fode’s undersøgelse af Viborg Fjernvarmes rolle i projektet, hvor bestyrelsen blandt andet fik hård kritik, har økonomiudvalget i Viborg Kommune besluttet, at en ny uvildig advokatundersøgelse nu skal klarlægge, om kommunens overtagelse af geotermiprojektet fandt sted på et lovligt grundlag. Det skriver TV Midt/Vest.

Læs også: Hård kritik af ledelsens rolle omkring geotermisk projekt

- For at vide om kommunen fortsat kan være involveret, så er vi simpelthen nødt til at finde ud af, om vi har overtaget det på et forkert grundlag, siger borgmester Søren Pape Poulsen til TV/MIDT-VEST.

Med undersøgelsen skal advokaten blandt andet give et bud på, hvilke juridiske konsekvenser det har, hvis overtagelsen ikke er sket i overensstemmelse med loven.

162,5 mio. kr. er projektet i Kvols løbet op i. Et beløb der dækker over 141 millioner kroner, som var brugt til projektet, da byrådet stoppede det i juni, 19 millioner kroner som energiselskabet har investeret i rør og andet materiale, som der nu ikke er brug for og endelig 2,5 millioner kroner til at lukke projektet. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094