23948sdkhjf

Hård kritik af ledelsens rolle omkring geotermisk projekt

Direktøren har handlet uforsvarligt og bestyrelsen er gået langt ud over sine beføjelser ved at starte geotermiprojektet, lyder konklusionerne i en undersøgelse.
På Viborg Fjernvarmes generalforsamling tirsdag offentliggjorde bestyrelsen en undersøgelse, som den havde bestilt hos advokatfirmaet, Kromann & Reumert. Advokat Carsten Fode fremlagde konklusionerne.

Det var en hård kritik af den gamle bestyrelse og Viborg Fjernvarmes tidligere direktør, Henry Juul Nielsen, der blev afskediget i august.

Carsten Fode sagde direkte, at direktøren har handlet uforsvarligt og overskredet sine beføjelser, ligesom han ikke har orienteret sin bestyrelse ordentligt.

Omvendt har bestyrelsen ikke sørget for at sikre ordentlige arbejdsgange og en ansvarlig budgetkontrol, ligesom man er gået langt ud over sine beføjelser ved at starte geotermiprojektet i strid med Viborg Fjernvarmes vedtægter.

Advokaten kritiserede også, at bestyrelsen overlod beslutningskompetencen til styregruppen, hvilket er i strid med vedtægterne, og endelig at man undlod at orientere medlemmerne korrekt om projektets økonomi i 2010 og 2011.

Advokat Carsten Fode konkluderede, at der bør udtales kritik af de personer, som var medlem af bestyrelsen og direktionen fra 2009 til 2012, men også at den uforsvarlige adfærd ikke har medført et tab for foreningen.

- Min samlede konklusion er derfor, at der ikke kan pålægges ledelsen i Viborg Fjernvarme et økonomisk ansvar for de udgifter, som geotermiprojektet har medført, sagde Carsten Fode på generalforsamlingen.

Viborg Fjernvarme lægger onsdag hele redegørelsen fra Kromann & Reumert sin hjemmeside.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112