23948sdkhjf

STARK sætter miljøet i højsædet med nye brinttrucks

STARK kan som de første i Danmark præsentere fire nye brintgaffeltrucks. Virksomheden tager de nye trucks i brug i starten af november.
STARK bliver dermed de første i Danmark med den nye teknologi, og lanceringen sker i bestræbelsen på at tage et miljø- og arbejdsmiljømæssigt ansvar, til gavn for samfundet og STARKs medarbejdere. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Medarbejderne hos STARK City i København kan snart se frem til at benytte sig af det sidste nye indenfor bæredygtig transport, nemlig fire brintdrevne gaffeltrucks. Det er den tyske truckproducent Still, der leverer de fire trucks af modellen RX-60, som indgår som en del af STARKs grundkoncept, nemlig at være med til at reducere miljøbelastningen og skabe et bedre arbejdsmiljø ved at gå forrest.

- For os handler det om, at vi har størrelsen til at satse på ny teknologi til gavn for samfundet og til gavn for vores medarbejdere og kunder, hvilket passer os rigtig fint. Hos os handler det om at sikre et godt arbejdsmiljø for vores medarbejdere. Med de nye brinttrucks kan vi nemlig være med til at arbejde for arbejdsmiljøet på en effektiv måde, blandt andet fordi en brinttruck ikke støjer, vibrerer, eller forurener, siger Henrik Lindstrøm, Logistikdirektør i STARK.

En anden del af miljøstrategien er at sikre, at alt træ fremadrettet kan spores tilbage til en bæredygtig skovproduktion. STARK er den eneste danske byggemarkedskæde, der er landsdækkende FSC og PEFC-certificeret, og nu også den første med brintteknologien.

Udover de fire gaffeltrucks, har STARK også fået opført en brintstation til optankning på egen adresse, hvilket gør optankningen hurtig og let. Når optankningen kun tager få minutter, er trucken klar til at fortsætte med det samme, og der er ingen spildtid. Desuden skal Københavns kommune i samme periode benytte sig af denne station til kommunens brintbiler, mens deres egen brintstation opgraderes fra 350 til 700 bar.

Klare fordele med brintsystemet
Når STARK tager de fire brinttrucks i brug, er det med udsigten til en lang række fordele for både miljø og arbejdsmiljø. Da gaffeltruckene forsynet med brændselscelle-teknologi kun anvender brint, er der ikke nogen forurening, hverken sodpartikler, nitrogenoxid eller kuldioxid som fremkommer under drift med almindelige trucks, og selve udstødningen er ren vand. Når brinten er brugt, er det eneste der behøves blot et kort stop på brintstationen i tre minutter, inden man kan fortsætte. Da STARK benytter sig af sine trucks nonstop, betyder det, at den normale ventetid i forbindelse med opladning af el-batterier forsvinder fuldstændigt.

Hos H2Logic, der står bag både brintstationen og brintsystemet i truckene, er man ikke i tvivl om betydningen af STARKs investering.

- Det har meget stor værdi, at STARK har valgt at gå ind og vise vigtigheden af at investere i fremtiden. Dermed kan folk se, at brintdrevne køretøjer ikke bare er noget der foregår i et laboratorium, men også benyttes af en stor virksomhed som STARK. Det er jo et kæmpe skridt i den rigtige retning, og det giver klare indikationer om en bedre fremtid, siger Steven Westenholz, salgschef hos H2Logic.

Mere effektive med brinttrucks
Med investeringen i den nye teknologi, går STARK forrest i kampen for mere miljøvenlighed og en større effektivitet. Da STARKs trucks bliver benyttet nonstop, er muligheden for at tanke trucken helt op på blot tre minutter noget man ser frem til hos STARK. Den innovative satsning på fremtidens teknologi har nemlig et så stort potentiale i form af gevinster til virksomheder samt til samfundet, at STARK håber at flere vælger at følge trop, for på den måde at få priserne ned i et fornuftigt leje.

- Hvis det her viser sig at fungere, er der store fremtidsudsigter i brintkøretøjer, både for samfundet og for vores medarbejdere, og derfor giver vi os i kast med de fire nye brinttrucks. For os handler det om at være med til at afprøve nye løsninger som kan bidrage til et bedre arbejdsmiljø og sikre, at vi som virksomhed er endnu mere effektive. Det er vigtigt for os at signalere, at man som virksomhed bør investere i ny teknologi, da det i fremtiden kan sikre lavere priser, en større effektivitet og et bedre arbejdsmiljø, til gavn for kunder og medarbejdere, siger Henrik Lindstrøm fra STARK.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112