23948sdkhjf

Milliontilskud skal gøre Hvide Sande kaj- og vindklar

Det var en glædelig mail, der fornylig tikkede ind på havnen i Hvide Sande. Den var fra Trafikstyrelsen, som meddelte tilsagn om støtte på 8,6 mio. kr. til nyt kajareal fra Havnepulje 2022.

-Vi er glade og stolte over at Trafikstyrelsen har valgt vores projekt, og tildelt de 8,6 mio. kr. til vores nye kajfaciliteter, siger Havnedirektør Poul Erik Jessen.

Trafikstyrelsen har i tildelingen lagt vægt på at projektet opfylder Havnepuljens kriterier for at løse trafikale og kapacitetsmæssige udfordringer, samt at Hvide Sande Havn i forvejen allerede er valgt som en etableret servicehavn for vindmølleparker i Nordsøen.

- Det er helt i tråd med vores Strategi 2025 at vi skal drive og udvikle havnen til gavn for vores kunder, hvor vi med det nye kajanlæg og bagarealer danner rammerne for arbejdspladser og vækst i Hvide Sande. Vi skal nemlig hele tiden tilpasse havnens ressourcer og faciliteter til de muligheder der opstår inden for vores eksisterende og nye forretningsområder, siger Poul Erik Jessen. 

Hvide Sande Havn er allerede i gang med at rydde og klargøre arealer ved siden af Vattenfalls nye Offshore O&M center. Det nye kajprojekt, bagarealer og vejføringer skal være med til at binde hele området sammen, så der bliver skabt en fleksibelt og dedikeret offshore-base, hvor Hvide Sande Havn kan matche og håndtere de kommende store energiprojekter i Nordsøen.

Målrettet havvind

Det forventes at staten sender yderligere tre Havvindmølleparker i udbud i løbet af foråret 2023. Et udbud af tre gange 1GW parker beliggende umiddelbart ud for Hvide Sande Havn.

Disse vindmølleparker skal efter planen være anlagt inden 2030.

Hvide Sande Havn arbejder derfor målrettet efter Arealdisponeringsplanen, der skal understøtte kapacitet og dynamik til udvikling af offshore-forretningsområdet.

- Her er det nye kajanlæg en vigtig faktor og vi er derfor meget tilfredse med at støtten fra Trafikstyrelsen er med til at understøtte denne udvikling, oplyser havnen i en pressemeddelelse.

Trafikministeriet havde modtaget 28 projektforslag for samlet 176 mio. til Havnepuljen på 50 mio. kroner.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Havnepulje 2022
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.532