23948sdkhjf

Vestkysthavne kæmper om at servicere havmølleparker

Langs den jyske vestkyst kæmper havnene ihærdigt om at få del i de mange attraktive arbejdspladser på land, der følger med, når de kommende havmølleparker og energiøer skal opføres.

Blandt havnene er Hvide Sande Havn, og her er man allerede hjemsted for et servicecenter for energiselskabet Vattenfall, der skal sejle fra Hvide Sande og ud til havmølleparken Horns Rev 3, samt Vesterhav Syd og Nord.

Til gengæld valgte selskabet RWE i stedet Thorsminde Havn, da de skulle vælge servicehavn for deres kommende møllepark Thor Havvindmøllepark.

Og Hvide Sande Havn har netop ansat Torben Lindberg Strømgaard som forretningsudvikler med fokus på offshore.

Det skriver Dagbladet Holstebro Struer.

- Vi er i en hård konkurrence, og vi kæmper for hver vores havn. Sådan skal det være. Men du vil ikke høre mig tale dårligt om nogle af de andre havne. Vi arbejder gerne sammen, og der er arbejdspladser til os alle sammen inden for offshore i fremtiden. Det vil for eksempel ikke give mening, at Hvide Sande går efter at blive udskibningshavn for havmøller i byggefasen. Det kræver en kæmpehavn som eksempelvis Esbjerg, så vi skal gå målrettet efter de opgaver, der giver mening, siger Torben Lindberg Strømgaard til Dagbladet Holstebro Struer.

Den nye forretningsudvikler forklarer, at der udover de nye arbejdspladser, der er direkte involveret i energiprojekterne, også vil være gode muligheder for afledte job i Hvide Sande til en medrejsende ægtefælle eller samlever.

Artiklen er en del af temaet Energiøer.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157