23948sdkhjf

Minister og aktivister mødtes til Energy Fight Night

Over 10 mio. kr. skiftede ejermænd, da Energifondens Christine Feldthaus og klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard gav startskudet til årets bedste energi-initiativer.
- Se klimadyret i øjnene, start der hvor du kan, hjemme hos dig selv, eller hvor du er, og sørg for at tage ejerskab til forandringerne, lød klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaards opfordring til deltagerne ved Energifondens fest for årets modtagere af fondsmidler til energivenlige initiativer.

Der blev skålet klimavenligt til ære for Det Grønne hus i Køge og Energitjenesten Sjælland, som endte med at blive kåret som publikums favorit og vinder af Energy Fight Night-prisen 2012.

Vinderen kunne tage ekstra 100.000 kr. med hjem til netværksprojektet ”Spar 20 % - vi hjælper dig”. Projektet skal udvikle klimapakker med konkrete forslag, som vil inspirere borgerne til at energirenovere deres boliger og parcelhuse og var i forvejen bevilget 1.860.000 kr. fra Energifonden.

Ny Studiepris
Vedvarende Energis Ungdom, som vil danne et helt netværk af energiaktivister på landets uddannelsesinstitutioner for at påvirke unges energivaner, blev hædret af ministeren med den nyindstiftede Studiepris på 100.000 kr.

- Vi kommer kun videre med klimapolitikken gennem det folkelige engagement. Det at tage fat på problemerne ung til ung er en rigtig god ide. Hvor er det fedt, sagde en begejstret minister, da han overrakte prisen til Clement Noe og Anne Sofie T. Østergaard fra Vedvarende Energi Ungdom.

- Teenageres forbrugsvaner belaster klimaet. Det kommer vi ikke uden om. Vi vil få unge til at forstå, at man ved hjælp af nogle simple valg kan gøre en forskel – uden at man vil føle, at man går glip af en masse ting, sagde Clement Noe om projektet.

Syv andre energivenlige initiativer blev også hædret og tildeles større beløb fra Energifonden, der er en af Danmarks største almennyttige fonde.

De fik penge af Energifonden
Boligselskabet KAB fik 1 million kr. til at gennemføre et stort forsøg med at ændre adfærd hos beboere i nyt boligbyggeri ved at gøre el og varmeforbrug meget synligt i indretningen.

Agenda Center Albertslund fik 848.000 kr. til et stort netværksprojekt med en bred vifte af ideer, der berører alle borgere i Albertslund.

Content Power House ApS fik 2 millioner kr. til hjælp til at producere en ny sæson af tv-serien ’Danmark - Kyst til Kyst’ med særligt fokus på energi og miljø.

Dansk Elbilalliance fik 1 million kr. til at bygge et system, der kan vise virksomheder og organisationer med store bilflåder, hvordan de kan spare penge på transport ved at bruge el-biler.

Energilandsbyen 5762, Vester Skerninge på Fyn fik 1.927.500 kr. til projektet Energihjulet, som skal sætte gang i lokal udvikling og skabe lokale arbejdspladser gennem energirenovering.

Statens Byggeforskningsinstitut og Henning Larsen Architects fik 900.000 kr. til at udarbejde og distribuere en guide til æstetisk energirenovering.

Coop Danmark A/S fik 1.104.000 kr. til at gøre sine butikker mere energivenlige og til at uddanne medarbejderne til at spare på strøm og varme.


Om Energifonden
Energifonden er en almennyttig fond og den største af sin art i Danmark. Fra 2010-2015 uddeler fonden 150 millioner kroner til energibesparende projekter. Pengene kommer fra Dansk Energi Nets medlemmer, som betaler ind til Fonden. Energifonden har afløst den tidligere Energisparepulje.

Bestyrelsen består foruden formand Anne Grete Holmsgaard af Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri. Lars Aagaard adm. direktør i Dansk Energi. Henrik Lund, Professor AAU. Christine Feldthaus, foredragsholder og forfatter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079