23948sdkhjf

GreenLab får ny formand og bestyrelse efter ændring i ejerforhold

GreenLab træder her ved årsskiftet ind i en ny fase, idet hovedejeren nu er energiselskabet Norlys i modsætning til tidligere, hvor ejerskabet var ligeligt fordelt imellem Skive Kommune, Spar Vest Fonden og Norlys, og med Klimafonden Skive som stiftende minoritetsejer.

Norlys har investereret 250 millioner kroner i GreenLab.

Det oplyser GreenLab i en pressemeddelelse.

GreenLab er dermed ikke længere i en opstartsfase, men skal i højere grad fokusere på at sætte grønne teknologier i drift, udvikle nye energisystemer og få endnu flere virksomheder til industriparken. 

Samtidig klargøres selskabet til en skelsættende, global rejse, hvor læringen fra Skive skal implementeres andre steder i Danmark og verden – og det kommer til at kræve nye kompetencer.

Omrokeringer og udskiftninger

De nye ejerforhold medfører derfor også en række udskiftninger og omrokeringer i GreenLabs bestyrelse.

Således skifter formandsposten hænder, og Stig P. Christensen, som har været med fra start, overlader titlen til Norlys’ EVP og Group CFO, Gert Vinter Jørgensen, der indtrådte i bestyrelsen som menigt medlem for nylig:

- Det har været en stor ære at være med fra GreenLabs spæde start og se vores idé vokse sig stærk og levedygtig, siger afgående formand, Stig P. Christensen, og fortsætter:

- Vi ramte det helt rigtige tidspunkt at bygge en grøn industripark på, og jeg er meget stolt over, hvor langt vi er kommet, og hvad vi har gjort for lokalområdet.

PtX  er virkelighed

Den tiltrædende formand, Gert Vinter Jørgensen, kommer med stor indsigt i energibranchen og en bred erfaring fra energi- og finanssektoren.

- I GreenLab kan man se fremtidens energisystem blive bygget for øjnene af en – her er Power-to-X og sektorkobling ikke teori, men virkelighed. Det passer rigtig godt ind i Norlys’ fokus på den grønne omstilling, og jeg ser frem til at bidrage med min erfaring til GreenLabs fortsatte udvikling, siger Gert Vinter Jørgensen.

Udover formandsskiftet indtræder der også to nye medlemmer i bestyrelsen, nemlig Anders Vedel, som bliver næstformand og Robbert Nickolaj Stecher, som er direktør for strategi og forretningsudvikling i Norlys, og bliver menigt bestyrelsesmedlem.

Ny driftsbygning skal indvies

Anders Vedel er Chief Science Advisor til direktion og bestyrelse i Vestas og kendt som en institution i vindmølleindustrien og den grønne energisektor.

- Vindmølleindustrien er Danmarks første store showcase for grøn energi og GreenLab er klar til at løfte arven, tage skridtet videre og gennem full-scale afprøvning og demonstration af energisystemer leverer teknologi- og procesgrundlaget for grøn omstilling. Dette muliggør en ny eksportsucces og jeg glæder mig til at bruge min erfaring til at hjælpe med netop det, siger Anders Vedel.

Den nye bestyrelse samles første gang i slutningen af januar, og selskabet starter det nye år med at indvie ny driftsbygning som skal huse GreenLabs første brintmodul, der forventes i løbet af første halvår.

Artiklen er en del af temaet Navnenyt.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094