23948sdkhjf

Nyt lovforslag vil fritage elbil-firmaer for elafgift

Skatteministeren barsler med endnu en hjælpende hånd til elbil-firmaerne. Nyt lovforslag skal fritage dem fra at betale elafgift af den strøm, de videresælger til elbil-ejerne.
Det skriver EPN.dk.

Elbilerne er allerede fritaget for at betale registreringsafgift, og nu vil skatteminister Thor Möger Perdersen med det nye forslag så give elbilfirmaerne endnu en hjælpende hånd. Mens blandt andet Dansk Elbil Alliance og Better Place Danmark er positive over for det nye lovforslag, forholder brancheorganisationen FDM sig kritisk.

- Det er svært at gennemskue, om afgiftsfritagelsen kommer forbrugerne til gode eller blot er et tilskud til nogle virksomheder, som qua den langsomme udrulning af elbiler kæmper for at få økonomien til at hænge sammen, siger Torben Kudsk, chefkonsulent i FDM, til EPN.dk.

Mens lovforslaget vil spare elbil-firmaerne for millioner af kroner, er der ingen afgiftsrabat, hvis private køber en elbil uden at indgå en særlig abonnementsordning. De skal derimod betale op mod 50 procent mere for at lade elbilen op derhjemme, fremgår det ifølge EPN.dk af ministerens udspil.

Dansk Elbil Alliance ser ikke noget problem i forskelsbehandlingen, blandt andet fordi stikkontakterne i de danske hjem alligevel ikke er gearet til at give elbilerne en kontinuerlig opladning. Og den holdning bakker Better Place Danmark, som selv står til at nyde godt af en eventuel lovændring, op om.

- Jeg synes, at det er fair nok, at vi som samfund siger, at det er vigtigt, at vi får reguleret området, så det ikke ender med, at alle render rundt og kobler elbiler på elnettet, siger Johnny Hansen, adm. direktør i Better Place Danmark, til EPN.dk og understreger, at afgiftsrabatten betyder billigere elbiler.

Lovforslaget lægger op til en afgiftsfritagelse foreløbigt frem til 2016.
Kommenter artiklen (3)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094