23948sdkhjf

Energiøer og grøn omstilling sender Energinet på udkig efter 500 nye medarbejdere

Energinet, der blandt meget andet er bygherre for Bornholms Energiø skal bruge 500 nye medarbejdere til at fremtidssikre elnettet til den grønne omstilling af Danmarks energiforsyning.

Danmark skal i løbet af ganske få år firedoble el fra sol og vind, rejse mange hundrede nye havmøller, bygge energiøer, omstille til 100 procent grøn gas og brint og udbygge energiinfrastrukturen betragteligt. 

Det kræver en del flere hænder end dem der i dag er ansat hos Energinet. 

I dag er der i alt knap 1.800 ansatte i Energinet, heraf ca. 1.400 i hovedsædet i Erritsø. I de kommende to år forventes yderligere ca. 500 ansatte at gå ind ad døren. Det betyder, at pladsen i Erritsø i fremtiden bliver for trang.

Derfor har Energinets bestyrelse besluttet at bygge ny kontorbygning i tilknytning til den eksisterende kontorbygning på Tonne Kjærsvej i Fredericia mellem Kolding Landevej og E20-motorvejen.

- Vi får ikke bare brug for mange flere kontorarbejdspladser til de kolleger, som skal sikre, at Danmark kommer i mål med den grønne omstilling, vi skal også fremtidssikre vores kontrolrum for det danske el- og gasnet. Et helt grønt elsystem, hvor strømmen kommer fra tusindvis og tusindvis af møller og solcelleparker, som hele tiden producerer, ”som vinden blæser” og ”solen skinner”, gør det langt mere kompliceret at sikre danskernes daglige forsyning og stiller helt nye krav til plads og indretning. Derfor er det nødvendigt at ombygge de samfundskritiske funktioner,  siger Stina Willumsen, direktør for HR, Strategi og Kommunikation i Energinet.

Mange arbejder hjemme

I flere år har en del af de ansatte i Energinet arbejdet i midlertidige pavilloner sat op ved siden af kontorbygningerne. Det er hverken en langtidsholdbar eller tilstrækkelig løsning - heller ikke selv om mange medarbejdere i dag arbejder hjemme en del af tiden.

- Vi har de sidste par år indført meget mere fleksible arbejdsforhold, og rigtig mange medarbejdere er glade for kunne arbejde hjemme, når de ønsker det, og i langt højere grad selv tilrettelægge deres opgaver. Men det fjerner ikke behovet for ekstra plads i Erritsø. Vi er i realiteten allerede i dag dagligt ca. 800 medarbejdere i bygninger, der oprindeligt blev bygget til 650, siger Stina Willumsen.

En ny kontorbygning skal placeres ud mod Kolding Landevej. Byggeriet ventes at blive sendt i udbud i begyndelsen af 2023. Den nye kontorbygning forventes at kunne stå klar i slutningen af 2025.

Arkæologer har undersøgt

Energinets bestyrelse besluttede tidligere i år at undersøge behovet for en ny tilbygning, og derfor er der allerede lavet arkæologiske forundersøgelser på grunden. Arkæologer har tidligere fundet rester af en borg fra vikingetiden under græsset rundt om kontorbygningerne.

Energinets nuværende hovedsæde blev indviet i 2008. I 2016 blev der bygget endnu en kontorbygning ved siden af.

Udbygningen af det danske elnet 

Energinet og de lokale elnetselskaber skal de kommende år foretage en massiv udbygning af det danske eltransmissionsnet (elnettets motorveje) og distributionsnettet (elnettets landeveje og byveje) for, at Danmark kan nå ambitionerne om meget mere grøn strøm fra vind og sol,. 

De næste fem år er der afsat 30 mia. kr. til at udbygge el- og gastransmissionsnettene - af dem går 25 mia. kr. til eltransmissionsnettet. 

Opgaver for 10 mia. kr. udliciteres til eksterne leverandører, som rundt om i landet skal levere ”nøglefærdige” højspændingsstationer, elforbindelser mv.

Energistyrelsen

Artiklen er en del af temaet Energiøer.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095