23948sdkhjf

PPA'er på i alt 410 MW i Tyskland: InCommodities udvider forretningen

Energihandler tager nu de første skridt ind på renewables asset management-markedet med underskrift af nye Power Purchase Agreements (PPA’er) på i alt 410 MW. Aftalerne er indgået med 19 vindparker i Tyskland

PPA’er inden for vedvarende energi bliver et nyt forretningsben for den aarhusianske energihandler InCommodities, som fremover vil hjælpe ejere af vind- og solcelleparker med at afsætte deres produktion.

Ved at indgå PPA’er med parkejerne skal InCommodities være med til at sælge produktionen i energimarkederne og minimere producenternes omkostning ved at bruge InCommodities systemer og know-how. 

Det oplyser InCommodities i en pressemeddelelse.

- Vi synes grundlæggende, at omstillingen til grøn energi går for langsomt, og vi vil gerne yde et helt konkret bidrag til, at det bliver mere attraktivt at udvikle flere vind- og solparker. Med de turbulente markedsforhold, vi oplever lige nu på tværs af energisektoren globalt, er både risikostyring og balancering af den fysiske produktion mere afgørende end nogensinde. Og den del kan vi hjælpe producenterne med, forklarer administrerende direktør i InCommodities, Jesper Severin Johanson og tilføjer:

- Derudover passer PPA’erne rigtig godt ind i vores forretning, fordi vi over de seneste fem år har investeret i at bygge en digital handelsplatform, som er baseret på en kombination af data, kunstig intelligens og dyb markedsindsigt. Ud over traditionel energihandel egner platformen sig også til at forecaste energiproduktionen, så vi kan balancere outputtet til elnettet og afbøde den ustabilitet, der ellers normalt er knyttet til produktionen af vedvarende energi.

Vi har I første omgang lavet kontrakter med 19 tyske vindparker, så det er en fin start. Men ambitionen er, at vi vil etablere os som en global spiller. Dette er kun begyndelsen. Andreas Juul Jensen , head of business development, InCommodities

Markedsbehovet er kortlagt

InCommodities indledte arbejdet med det nye forretningsben i januar 2022, hvor Head of Business Development Andreas Juul Jensen fik ansvaret for et selvstændigt team, der siden har kortlagt markedsbehovet og udviklet den nye service.

- Vi har brugt det seneste år på at tale med kunderne om deres behov, og vi er blevet mødt med en stor interesse for at indgå nye samarbejder. Så der er ingen tvivl om, at vi imødekommer en efterspurgt service. Vi har udviklet og optimerer løbende på en skalerbar platform til formålet, og vi tror på, at vi har mulighed for at spille en betydelig rolle på markedet for energiaftaler, siger Andreas Juul Jensen

I den første fase har fokus været rettet mod Tyskland, og nu er de første kontrakter på plads. Der er tale om PPA’er på i alt 410 MW, som træder i kraft ved årsskiftet.

- Vi har I første omgang lavet kontrakter med 19 tyske vindparker, så det er en fin start. Men ambitionen er, at vi vil etablere os som en global spiller. Dette er kun begyndelsen, siger Andreas Juul Jensen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156