23948sdkhjf

Det sker: Tid til at indstille kandidater til Sikkerhedsprisen

Offshoreindustrien opfordres til at indstille virksomheder eller en kollega til den nye pris.
Sikkerhedsprisen skal i foråret 2013 uddeles til en virksomhed, organisation eller medarbejder, som har gjort noget særligt for at øge sikkerheden i offshoreindustrien. Det er anden gang, Sikkerhedsprisen uddeles - men hvem har fortjent hædrende omtale, en skulptur og en check på 10.000 kroner? Det spørger initiativtagerne til Sikkerhedsprisen om, og de opfordrer alle i offshoreindustrien til at indstille kandidater.

- Det er nu, man skal på banen, hvis man sidder i en virksomhed, en organisation eller sammen med en kollega, som fortjener en pris for sin indsats for sikkerheden. Sidste år var det en enkelt medarbejder, som fik prisen, men det er også muligt at indstille en afdeling eller hele virksomheden, fortæller projektkoordinator Tommy Petersen, Offshore Center Danmark.

- Sikkerhed handler i høj grad om adfærd og om at have den rette indstilling på arbejdspladsen – og kunne se muligheden for forbedringer. Der kan være mange måder at gøre det sundere og mere sikkert at arbejde i offshoresektoren, og vi opfordrer alle i branchen til at komme med kandidater, siger Tommy Petersen.

Sikkerhed på havet
Sikkerhedsprisen er stiftet af netværksgruppen HSSE(Q) under videncentret Offshore Center Danmark, og i gruppen sidder repræsentanter fra leverandører og rådgivere inden for Health, Safe, Security and Environment i offshoreindustrien. Med deltagelse af ARBEJDSMILJØEksperten, SAFETYEksperten, COWI Esbjerg, Det Norske Veritas, Falck Nutec, Ramboll Oil & Gas, Real Safety & Protection, Danbor, A2SEA samt Siemens er netværksgruppens formål at synliggøre den indsats, der gøres for at have optimal sikkerhed på havet.

- Sikkerhedsprisen er et flot og nødvendigt initiativ. Vi skal vise verden, at offshoreindustrien er et godt sted at arbejde, og et sted hvor alle sørger for, at du også kommer sikkert hjem fra arbejde - og ikke mindst er en industri med fremtidsmuligheder for unge mennesker, sagde Esbjergs borgmester Johnny Søtrup, da han i foråret uddelte Sikkerhedsprisen for første gang.

Annette Gram Hansen fra Maersk Oil i Esbjerg fik prisen den gang, og med prisen følger en vandreskulptur skabt af kunstneren Niels Rahbæk.

- Mit billede af folk i offshoreindustrien er nogle, der kravler rundt i sikkerhedstøj i høje konstruktioner på havet. Og da jeg har en livlig fantasi, har jeg blot bygget videre på det billede, og jeg har skabt en skulptur af en på vej op ad noget – men han ved måske ikke helt, hvor han er på vej hen. Så der er plads til at digte videre på, hvad han finder. Men forhåbentlig bliver han klogere, når han når frem, fortæller Niels Rahbæk midt i den kreative proces med at finde det rette kunstneriske udtryk.

- Skulpturen peger forhåbentlig hen på noget søgende – noget med, at ”jeg har en opgave”. Et universelt billede, som konkretiseres ved at man i offshoreindustrien har en opgave med at styrke sikkerheden, siger Niels Rahbæk.

Sikkerhedsprisen 2013 uddeles ved en event i marts 2013, og forslag til kandidater kan sammen med en kort indstilling sendes per mail eller post til Offshore Center Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093