23948sdkhjf

Ny solcellepark tilsluttet i Aabenraa Kommune

I  2021 indgik TDC Net en elkøbsaftale med Better Energy, der sikrer etablering af fire nye solcelleparker – to på Fyn og to i Jylland. 

De to på Fyn er allerede i fuld gang med at levere grøn strøm, og den første solcellepark i Jylland ved Bjerndrup er nu tilsluttet i Aabenraa Kommune.

Solcelleparken forventes årligt at komme til at levere 87.000 MWh. Det svarer til, at den dækker det gennemsnitlige årlige elforbrug for ca. 54.000 danskere – eller mere end 90 procent af Aabenraa Kommunes samlede indbyggertal.

Det oplyser Better Energy i en pressemeddelelse.

Borgmester i Aabenraa Kommune Jan Riber Jakobsen er stolt over, at kommunens ambitiøse klimaplaner følges op af konkrete handlinger.

- Aabenraa Kommune er glade for, at endnu et stort solenergianlæg i kommunen tilsluttes til nettet og giver mulighed for grøn strøm. Vi har i løbet af processen oplevet en god dialog med lokalbefolkningen, og vi har i det hele taget oplevet et godt og produktivt samarbejde. Vi har ambitiøse målsætninger på klimaområdet, og solenergi er en af de vigtige spillere i den ambition, siger Jan Riber Jakobsen.

Fælles forståelse

Chef for projektudvikling i Better Energy, Esben Billeskov roser Aabenraa Kommune og fremhæver samarbejdet som et eksempel på, hvad der skal til for at lykkes i den grønne omstilling.

- Både politikere og forvaltningen i Aabenraa Kommune er kompetente og konstruktive i deres arbejde med vedvarende energiprojekter, og der har været god fælles forståelse for, hvordan vi kom i mål med projektet, siger Esben Billeskov.

Energien produceret i Bjerndrup skal fremføres mere end 10 km til et centralt knudepunkt i elnettet ved Enstedværket ved Aabenraa Fjord.

TDC Net eksekverer på klimaplan

TDC Net er det første selskab i verden, der har opnået en validering af et net-zero 2030-mål af det internationale klimainitiativ Science Based Targets initiative, og for Bæredygtighedschef i TDC Net Peter Søndergaard Andersen betyder det fuld fokus på handlinger-

- Vi er allerede i fuld gang med at eksekvere på vores klimaplan og for at reducere vores CO2-udledning iværksætter vi initiativer med den største positive effekt på klimaet. Det er vores investering i ny vedvarende energi som solcelleparken i Bjerndrup ved Aabenraa et klart eksempel på, da vi gerne vil øge den samlede mængde af grøn strøm i Danmark i stedet for at aftage den fra den eksisterende mængde via energicertifikater, siger Peter Søndergaard Andersen.

Se nøgletal for:
Læs mere om: solceller
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.562