23948sdkhjf

En sommernedlukning af Herningværket koster gas og olie: Der er ingen vej udenom

Herningværket, der leverer varme til 20.000 boliger i Herning, står over for flere større reparationer af blandt andet kedelanlæg og generatoranlæg.

For at det planlagte vedligehold kan sættes i værk er det nødvendigt med en nedlukning af værket i sommermånederne i 2023.

I stedet vil Verdo's nødlastcentraler sikre, at varmekunderne fortsat kan få leveret den varme, der er brug for. Men det kommer med en pris, for nødlasten er noget af det sidste, der bliver omstillet. Det betyder, at varmen i de tre måneder, vedligeholdet står på, er baseret på gas og olie.

Det er en del af baggrunden for de stigende varmepriser i Herning i 2023, men der er ingen vej udenom, fortæller Sigurd Asser Jensen, afdelingsleder hos Verdo Herning, i en pressemeddelelse. 

- Revisionen er allerede blevet udskudt et år på grund af krigen i Ukraine og de stigende brændselspriser, og selvom det ikke er et optimalt tidspunkt, så er det nødvendigt. Ellers gør vi os bare for sårbare overfor nedbrud på andre tidspunkter, hvor vi ikke selv er i kontrol, og et nedbrud i vinterhalvåret kunne i værste fald betyde meget store ekstra omkostninger til gas og olie. Det ønsker vi ikke, siger Sigurd Asser Jensen.

Det er Ørsted, som ejer Herningværket, og som dermed også rent praktisk gennemfører det nødvendige vedligehold, men det koordineres i tæt samarbejde med Verdo, da det er Verdo’s fjernvarmekunder, der bliver påvirket.

- Vi kan ikke undgå, at det får priserne til at stige i 2023, men på den her måde kan vi trods alt holde omkostningerne så langt nede som muligt, forklarer Sigurd Asser Jensen og understreger samtidig, at han forventer, at varmeprisen vil falde igen i 2024.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Herningværket
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.564