23948sdkhjf

Vestforbrænding og Farum Fjernvarme i parløb om mere fjernvarme i Farum

Mere og billigere fjernvarme på vej i Farum. 

Det skulle helst blive resultatet af et nyt samarbejde mellem Farum Fjernvarme og Vestforbrænding.

- Jeg har en klar forventning om, at samarbejdet med Vestforbrænding kan give varmekunderne i Farum billigere fjernvarme og også gøre os mere robuste til at rulle fjernvarme ud til endnu flere varmekunder. Der er store muligheder i at kombinere affaldsvarme, overskudsvarme fra virksomheder og varmen fra vores varmepumpe i Farremosen, så vi på den måde får varmeprisen ned og øger forsyningssikkerheden, siger bestyrelsesformand i Farum Fjernvarme Henrik Haugaard Pedersen efter et møde mellem parterne tilbage i oktober. 

På mødet bekræftede selskaberne det Letter of Intent, de indgik i juni 2022 med mål om varmeleverancer hele året til en lav og stabil pris. Det er målet, at Farum Fjernvarme vil få samme pris, som gælder for resten af Vestforbrændings fjernvarmeopland med et tillæg for at drive Farum Fjernvarme videre som et selvstændigt andelsselskab (a.m.b.a.).

Det er målet at indgå en aftale om lavere priser for kunderne i Farum allerede fra årsskiftet 2022/2023.

Flere forbrugere

Parterne vil ikke alene arbejde på billigere fjernvarme . De to selskaber vil også undersøge mulighederne for at samarbejde om at rulle mere fjernvarme ud i Farum. Det kunne eksempelvis være gennem et fælles udbud i foråret 2023, når der skal findes entreprenører til at lægge fjernvarmerør ud.

Rådgiverne Rambøll og Niras er tæt på at have afklaret, hvordan rørene mellem Vestforbrænding og Farum Fjernvarme kan kobles sammen igen, så der atter kan leveres affaldsvarme samtidig med, at der kan trækkes på varmepumpen i Farremosen.

- Det er rigtig positivt, at vi nu får løst de tekniske udfordringer med at binde de to varmesystemer sammen igen, og at der også åbnes op for et samarbejde om udrulning af mere fjernvarme i Farum, siger borgmester i Furesø Kommune og bestyrelsesformand for Vestforbrænding, Ole Bondo Christensen.

Det mulige samarbejde mellem Vestforbrænding og Farum Fjernvarme om udbud ved udrulning af fjernvarme vil kunne omfatte områder som Lillevang og Solvang, hvor der ellers er bebudet en pause. 

Farum Fjernvarme er enig i behovet for grundig information til de kommende varmekunder om planerne for udrulning og forventede priser. Det arbejde vil der nu blive taget fat på i et samarbejde med Furesø Kommune.

Økonomien ved og drift af varmepumpen i Farremosen vil i første fase blive holdt ude af aftalen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093