23948sdkhjf

Andel søger om forundersøgelsestilladelse og øger antallet af møller i Sønderbjerg Havvindmøllepark

Energiselskabet Andel har i oktober 2022 ansøgt om en forundersøgelsestilladelse til et etablering af en havmøllepark i et område syd for Sønderbjerg på Anholt.

Energistyrelsen har netop sendt ansøgningsmaterialet vedrørende forundersøgelsestilladelsen i myndighedshøring i perioden 10. november 2022 til 24. november 2022.

Havvindmølleprojektet omfatter 33 havvindmøller med en parkkapacitet på 495 MW. Den enkelte havvindmølle vil have en maksimal totalhøjde på 256 m.

Forundersøgelsesområdet er beliggende i en afstand af ca. 7-15 km fra kysten.

Trækker ansøgning tilbage

Andel har tidligere indsendt en ansøgning vedrørende Sønderbjerg Havvindmøllepark. Energistyrelsen modtog den 17. august 2022 ligeledes en ansøgning fra Andel om forundersøgelsestilladelse til området syd for Sønderbjerg. 

Det havvindmølleprojekt omfattede 19 havvindmøller med en parkkapacitet på 285 MW og ville være placeret i et område i en afstand fra kysten på 7-10 kilometer. 

Andel har dog trukket den ansøgning tilbage og erstattet den med ansøgningen pr. 22. oktober 2022.

Som det fremgår er der sket et par ændringer i projektet. Antallet af møller og kapacitet er øget fra 29 havvindmøller og en kapacitet på 285 MW til 33 havvindmøller og 495 MW. 

Videre proces

Når høringen er afsluttet, vil klima-, energi- og forsyningsministeren, bl.a. på baggrund af indkomne høringssvar, træffe afgørelse om, hvorvidt der kan gives forundersøgelsestilladelse. Ministeren inddrager bl.a. miljømæssige, planmæssige og samfundsøkonomiske hensyn i vurderingen.

Det bemærkes, at en forundersøgelsestilladelse ikke indebærer, at der gives tilladelse til at opstille møller på den givne lokalitet, men alene at der kan gennemføres nødvendige undersøgelser for projektet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.547