23948sdkhjf

Nyt Amager-anlæg bliver for stort og for dyrt

Københavnerne kommer til at betale mindst 1,25 mia. kr. mere end nødvendigt for et affaldsanlæg, der bliver langt større, end der er behov for.
Det skriver Ingeniøren.

Det nye anlæg, som Amagerforbrændings fem ejerkommuner indgik forlig om tidligere på ugen, vil koste borgerne i hovedstaden 3,75 mia. kr. at bygge og kunne brænde 480.000 ton affald om året. Men så stor en kapacitet er der slet ikke brug for.

Ifølge kommunernes aftale må der kun afleveres 400.000 ton til anlægget, hvilket reelt set ikke er nødvendigt, da eksisterende affaldsforbrændinger omkring hovedstaden sagtens kan aftage mere affald.

- Helt generelt: Hvis vi ikke koordinerer affaldsforbrændingerne, kommer vi til at bygge gedigen overkapacitet. Det ser vi i øjeblikket i Tyskland, Holland og Sverige, siger chefkonsulent Christian Fischer fra rådgiverorganisationen Copenhagen Resource Institute til Børsen.

De nuværende ovne hos Amagerforbrænding er mere end 40 år gamle og skal udskiftes, men ifølge Ingeniøren peger flere eksperter på, at der kun er behov for én ovnlinje med en kapacitet på 320.000 ton om året. Et sådan anlæg kan bygges for højst 2,5 mia. kr. – det viser en sammenligning med et nyt anlæg i Roskilde, skriver Ingeniøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063