23948sdkhjf

Ny aftale sætter fart på produktionen af grøn brint

Partnerskabsaftalen US-Denmark Green Hydrogen Alliance, der netop er blevet indgået mellem Danmark og USA skal sætte fut i produktionen af grøn print på tværs af Atlanten. 

Aftalen er underskrevet af blandt andre Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark. Underskriftsceremonien foregik i den amerikanske kongres i Washington, D.C. og blev overværet af statsminister Mette Frederiksen og amerikanske senatorer.

- Vi står foran en gigantisk udfordring med at omstille den tunge transport, og den eneste kendte teknologi, som kan løse opgaven, er at omdanne grøn strøm til brint og videre til andre grønne brændstoffer. USA og Danmark har begge store planer om at producere grøn brint, og ved at samarbejde kan vi bringe os helt i front i udviklingen af fremtidens teknologier, siger Kristian Jensen.

Partnerskabets formål er at accelerere udviklingen og dermed produktionen af grøn brint. 

- Vi skal handle hurtigt, hvis vi skal undgå voldsomme klimaforandringer, og der er brug for meget store investeringer. Derfor er det vigtigt, at vi arbejder sammen og finder løsninger på tværs af lande og sektorer. Partnerskabsaftalen med USA er et glimrende eksempel på, at private virksomheder, offentlige myndigheder og forskellige lande vinder ved at samarbejde, siger Kristian Jensen.

USA hæver barren

USA har med lovpakken "Inflation Reduction Act" hævet ambitionsniveauet og støtten til blandt andet grøn brint markant. Produktionen af grøn brint har udsigt til en støtte på op til 3 dollars per kilo grøn brint. Til sammenligning har det kommende danske PtX-udbud et budloft på ca. 1,2 dollars per kilo grøn brint.

- Der er store og positive perspektiver i den amerikanske beslutning om at støtte produktion af grøn brint så massivt. Men amerikanerne efterspørger også viden og teknologi, og det får de takket være samarbejdet med Danmark, siger Kristian Jensen og tilføjer: 

- Et så ambitiøst amerikansk støtteprogram er også en presbold til os selv. I Danmark og resten af Europa er der brug for at få rammevilkårene på plads, så vi kan komme i gang med grønne brintprojekter i stor skala.

Partnerskabsaftalen US-Denmark Green Hydrogen Alliance blev underskrevet af de danske partnere Green Power Denmark, Dansk Industri, Danske Rederier, Dansk Erhverv, Brintbranchen og Udenrigsministeriet, samt de amerikanske partnere Green Hydrogen Coalition og Greater Houston Partnership.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078