23948sdkhjf

DBB Jack-Up Services satser for alvor på havvindmøller

Med investeringer i to nye servicefartøjer tredobler DBB Jack-Up Services nu kapaciteten og styrker virksomhedens position inden for vedligeholdelse af havvindmøller.
Skibene skal bruges til at udføre transport og løft af hovedkomponenter samt transport af det tekniske personale til reparationer, service og vedligeholdelse af offshore vindmøller.
DBB Jack-Up Services har i forvejen det eneste fartøj på markedet, som er skræddersyet til at servicere offshore vindmøller og ifølge Thorsten Jalk, adm. direktør hos DBB Jack-Up Services, er de to nye fartøjer centrale for virksomhedens fortsatte udvikling, fordi de imødekommer markedets efterspørgsel på fleksible løsninger til vedligeholdelse af vindmøller.

- Fartøjerne kan arbejde i hårdere sø, på større vanddybder, med højere løftehøjde og med mere vægt – og det er netop det, der efterspørges fra energiselskaber og vindmølleproducenter rundt om i Europa. Vi har kort sagt investeret i det rigtige værktøj, der har en større udnyttelsesgrad i det hårde offshore miljø og på den måde investeret i fremtiden, siger Thorsten Jalk, adm. direktør hos DBB Jack-up Services.

Med de nye indkøb tredobler virksomheden kapaciteten, og selskabet har derudover en option på to helt nye fartøjer og ambition om 4-5 yderligere fartøjer om 2-3 år. Ove Eriksen, stifter og bestyrelsesmedlem i DBB Jack-Up Services, peger på, at virksomheden har lavet investeringerne uden en charteraftale på plads, men ud fra et ønske om at tage førertrøjen på markedet.

- Vi har valgt en offensiv strategi, fordi vi har en stærk tro på, at der er en efterspørgsel på netop vores kompetencer. Vi har stor erfaring på området og kan som de eneste tilbyde skræddersyede fartøjer. Vi ser gode muligheder for at optimere driften af havvindmøller og udvikle industrien i tæt samarbejde med vores kunder, og vi har store ambitioner om, at forretningen skal vokse yderligere. Ikke alene i Danmark, men i hele Europa, siger Ove Eriksen.

Om DBB Jack-Up Services A/S
DBB Jack-Up Services A/S blev grundlagt den 1. januar 2008 som et søsterselskab til Dansk Bjergning og Bugsering A/S. Firmaet er ejet af private og industrielle investorer og har hovedsæde i Aarhus, Danmark, hvor firmaerne deler varehusfaciliteter, værksteder og kontorer med de øvrige firmaer i DBB Group.

Det primære grundlag for DBB Jack-Up Services A/S er at tilbyde førsteklasses service og udstyr til offshore vindindustrien med et fokus på vedligeholdelse og udskiftning af hovedkomponenter. I øjeblikket betjener DBB Jack-Up Services A/S det motordrevne Jack-Up fartøj “WIND”, som sejler under dansk flag.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063