23948sdkhjf

Komøg skal give grøn varme i Randers

Biogas skal være med til at sikre Randers Kommunes ambition om at reducere CO2-udslippet med 75 procent inden 2030. Kommunen har derfor sendt et debatoplæg om biogas i høring.
Halvdelen af husdyrgødningen i dansk landbrug skal fremover omdannes til biogas, der kan forsyne os med grøn energi. Det er en målsætning, som er bestemt af Folketinget. Kommunerne skal derfor udpege egnede placeringer til større biogasanlæg, og det er netop formålet med det nye debatoplæg.

- Nu vil vi meget gerne i dialog med både borgere, virksomheder og andre interessenter. Inden der eventuelt former sig et endeligt forslag. Det er mit mål, at vi finder en eller flere gode placeringer til et nyt biogasanlæg. Skal vi sikre en renere og grønnere energi i fremtiden, er det nemlig vigtigt, at vi bringer hele paletten i spil. Biogasanlæg er i den sammenhæng en vigtig energikilde ligesom eksempelvis vindmøller, solceller og LED-lys, som kommunen også arbejder med, fortæller formanden for Miljø- og teknikudvalget, Kasper Fuhr Christensen, i en nyhed på kommunens hjemmeside.

Debatoplægget om biogas er i høring frem til den 21. september i år.

Ønsker dialog
Planlægningen om et kommende biogasanlæg i Randers skal efter debatperioden indarbejdes i Kommuneplan 2013, der til foråret kommer i otte ugers høring.

- Til den tid er det hele kommuneplanen, som det kommer til at handle om. Så for at få mulighed for en god og gennemarbejdet debat om biogas, sender vi allerede nu et oplæg i høring. Vi håber i den forbindelse på en god og konstruktiv dialog med alle, som vil bidrage til debatten. Og vi vil lytte godt efter de mange input debatten giver. Det er virkeligt vigtigt, at vi får alle aspekter vendt, så vi senere kan træffe en god beslutning, siger Kasper Fuhr Christensen på hjemmesiden.

Selvom kommunen endnu ikke har modtaget en konkret henvendelse fra interessenter, om at opføre et biogasanlæg, er formanden for Miljø- og teknikudvalget ikke i tvivl om, at interessen er der.

- Vi oplever dog stor interesse fra landbruget, når vi taler biogas. Og dele af erhvervslivet vil også kunne få stor gavn at et sådant anlæg. Gassen fra et biogasanlæg kan nemlig sendes videre til produktionsvirksomheder, som dermed kan få en renere og billigere energi. Ligesom varmeværker og naturgasnettet kan forsynes via et biogasanlæg, siger Kasper Fuhr Christensen på hjemmesiden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141