23948sdkhjf

Godt øje til Gassum Formationen: Nordjysk kommune vil lagre CO2 i undergrunden

Mariagerfjord Kommune vil lægge undergrund til CO2-lagring. Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og kommunen har et godt øje til Gassum Formationen, som ligger på grænsen mellem Randers og Mariagerfjord kommuner. 

Det skriver Nordjyske. 

- Vores undergrund er måske egnet, og vi nikker ja til, at GEUS kan lave flere undersøgelser. Der vil gå et år, inden vi får svar på, om den er egnet til formålet, siger borgmester Mogens Jespersen (V), Mariagerfjord Kommune.

Det er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, der har sendt en føler ud til Randers og Mariagerfjord kommuner, hvor altså teknisk udvalg i sidstnævnte har nikket ja til at der kan foretages undersøgelser. 

Boringer viser, at Gassum Formationen er særligt velegnet til lagring af CO2. Der er rundt regnet plads til 630 millioner kroner i Gassum Formationen. 

GEUS forventer at lave seismiske undersøgelser af Gassum Formationen i løbet af i år og 2023 for at klarlægge den præcise beskaffenhed af undergrunden.

- Det er forståeligt, hvis borgerne bliver bekymrede, når vi skal putte noget i jorden, som skal blive dernede, siger borgmester Mogens Jespersen.

Borgmesteren lover, at borgerne vil blive inddraget og hørt, når GEUS er færdige med deres undersøgelser.

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094