23948sdkhjf

Vindmøllevinger skal holde længere

En af de mest udbredte skader på vindmøller er defekter på vingernes bagkanter. Nyt EUPD-projekt skal nu stoppe udviklingen af disse skader.
Det energiteknologisk udviklings- og demonstrationsprogram, EUDP, har bevilget 4,7 mio. kr. til et demonstrationsprojekt, som har til formål at forbedre mulighederne for at forhindre videreudvikling af skader i bagkanten af vindmøllevinger. Det skriver DTU Vindenergi i en nyhed på sin hjemmeside.

DTU Vindenergi deltager i projektet, der ledes af den danske ingeniørvirksomhed Bladena. Også store selskaber som Vattenfall og Dong Energy er med i projektet samt yderligere et par danske og udenlandske virksomheder og forskningsenheder.

Projektet skal undersøge perspektiverne og potentialet i et nyt patenteret retro-fit koncept, som blev udviklet på DTU, og som resulterede i spin-off virksomheden Bladena i 2011. Retro-fit konceptet går ud på at stoppe udviklingen af de skader, som typisk opstår i de limsamlinger, som vindmøllevingers bagkant består af, skriver DTU Vindenergi.

Formålet med projektet er at bidrage med ny viden om monitorerings- og simulerings-metoder samt avanceret komponent-afprøvning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126